volg ons op: 

INTERIEURTEXTIEL

dinsdag, 11 september 2018 09:17

Trendy en functioneel

Geschreven door

Voor iedereen die het klassieke voilegordijn in hun huis of kantoor beu is, maar wel de privacy wil beschermen, het kantoor wil verkoelen of de laatste trend in raamdecoratie wil volgen, is er nu Squid van het Belgische Lampe Textile. 

vrijdag, 07 september 2018 13:39

Ethisch én esthetisch

Geschreven door

Actrice, filmmaker en sociaal entrepreneur Hanna Verboom en ondernemers Petra van Roon en Michiel van Heusden lanceerden onlangs het nieuwe lifestylemerk Palais. Zij combineren hun ervaring en kennis vanuit jarenlang productontwerp, werken aan eerlijke productie in India en storytelling om een alternatief te bieden op het gebied van luxe interieur.

vrijdag, 20 juli 2018 08:43

Uitgesproken in vorm en kleur

Geschreven door

Na een succesvolle eerste collectie breiden Amsterdams interieurmerk FEST en textielontwerper Mae Engelgeer hun samenwerking uit met zes nieuwe ontwerpen. Waar de bestaande CRUSH-collectie minimalistisch van aard is, is deze nieuwe samenwerking meer uitgesproken qua vorm en kleur. Mae Engelgeer: “CRUSH voelde als een eerste verliefdheid, met CORE komen we tot de kern.”

donderdag, 12 juli 2018 11:58

Nieuwe generatie raambekleding

Geschreven door

Sinds 1 juli is het bedieningssysteem PowerView Motorisation van Luxaflex verkrijgbaar in een vernieuwde versie. Een van de vernieuwingen is dat de PowerView Hub van dit bedieningssysteem nog gemakkelijker verbinding met andere slimme systemen in huis maakt, bijvoorbeeld met Google Home of Amazon Alexa. Hierdoor is het mogelijk om de raambekleding via spraak te besturen. Ook zijn er drie extra kleuren van de Pebble Remote toegevoegd en is een nieuw model van de PowerView Repeater beschikbaar.

dinsdag, 03 juli 2018 13:33

Nieuwe voorzitter BNS Crisp

Geschreven door

Carin Frijters is op 5 juni 2018 door de leden van BNS Crisp gekozen tot nieuwe voorzitter. Zij volgt Yvonne Kleber op. De afgelopen zes jaar heeft Yvonne de beroepsvereniging geprofessionaliseerd en naar een hoger plan getild, aldus de organisatie. 

donderdag, 28 juni 2018 16:52

Nieuwe cao Retail non-food

Geschreven door

Er komt een nieuwe cao voor 170.000 medewerkers in de retail non-food. Deze loopt tot 1 januari 2021. De VGT, Vereniging Grootwinkelbedrijf Textiel is met 18.000 medewerkers een nieuwe partner in deze cao. 

donderdag, 21 juni 2018 09:14

Intirio 2019 gaat wél door

Geschreven door

Ondanks eerdere berichtgeving, vindt Intirio 2019 wel degelijk plaats. De organisatie van het evenement zegt hiermee te voldoen aan de vraag van de interieurbranche. De beurs zal plaatsvinden van zondag 27 tot en met 29 januari 2019; drie dagen dus in plaats van vier.

dinsdag, 19 juni 2018 11:33

Award voor innovativiteit

Geschreven door

Coulisse heeft met de innovatieve oplossing Twin Pull de Z&R Product of the Year Award 2018 gewonnen. Het Nederlandse vakblad Z&R maakte dit in het juni-nummer bekend. Uit een groot aantal inzendingen koos de vakjury voor Twin Pull, de comfortabele en eenvoudige oplossing voor het kindveilig maken van nieuwe en bestaande rolgordijnen.

donderdag, 07 juni 2018 09:47

Exclusieve, duurzame stof

Geschreven door

De vernieuwde collectie Duette Shades van Luxaflex is uitgebreid met een exclusieve duurzame stof die bestaat uit 25 procent bamboe. Daarnaast zijn nieuwe stijlvolle patronen en actuele kleuren toegevoegd. 

donderdag, 24 mei 2018 14:40

Jubileum voor lifestylemerk

Geschreven door

COCO-MAT, het duurzame lifestylemerk gespecialiseerd in natuurlijke woon- en slaapproducten, kondigt zijn vijftienjarige bestaan in Nederland aan. Het bedrijf opende zijn eerste vestiging in mei 2003 aan de Overtoom Amsterdam, toentertijd in een voormalig bankgebouw. 

donderdag, 19 april 2018 14:59

Koningspaar opnieuw naar InCoDa

Geschreven door

Het Nationaal Kampioenschap Woningstofferen wordt in september weer georganiseerd tijdens de Interieur Collectie Dagen in Evenementenhal Gorinchem. De organisatie is in handen van HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur met locaties in Amsterdam en Rotterdam. De inschrijving voor het NK Woningstofferen (16, 17 en 18 september 2018) is geopend.

maandag, 09 april 2018 11:02

C2C-certificaat Luxaflex

Geschreven door

Luxaflex heeft een Cradle to Cradle Certified-certificering op niveau brons behaald voor ruim zestig polyesterstoffen. Hiermee biedt de marktleider op het gebied van raamdecoratie veruit het breedste palet aan weefsels, gecertificeerd volgens het internationale Cradle to Cradle Certified Products Program in de markt voor raambekleding.

vrijdag, 16 maart 2018 11:32

Generaties in dialoog

Geschreven door

In de tentoonstelling 'Kleur & Abstractie', die morgen in het TextielMuseum open gaat voor publiek, treden verschillende generaties kunstenaars en vormgevers in dialoog. 

Pagina 1 van 2