volg ons op: 

dinsdag, 26 juni 2018 14:12

Leerlingen HMC Amsterdam spijkeren lijmkennis bij

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op uitnodiging van het Hout- en Meubileringscollege, de vakschool voor hout, meubel en interieur, verzorgde Henk de Boef namens Frencken een drietal workshops. Zestig eerstejaars leerlingen kregen op deze themadag in hun stageperiode in drie sessies van twee lesuren lijmkennis, tips & tricks aangereikt.

 

Het eerste lesuur werd besteed aan fundamentele theorie. Hierin werden diverse lijmsoorten en hun toepassings- en verwerkingsmogelijkheden besproken. Omdat de leerlingen tijdens hun stage regelmatig werkstukken verlijmen was de interactie al snel aanwezig. Zo werd kennis delen het centrale item van de workshops. In het tweede lesuur stond de praktijk centraal. De leerlingen hebben meerdere verbindingen verlijmd; een koud verstek en haakse verbindingen met Lamello en met Domino.

Praktische informatie
Tijdens het maken van de werkstukken werd er veel praktische informatie gedeeld. Het gezegde 'al doende leert men' werd door de leerlingen met veel enthousiasme in praktijk gebracht.
Zowel het HMC, bij monde van docent meubelmaken Marc van Balen, als Frencken spreken enthousiast over de prettige samenwerking. Deze workshops zullen ongetwijfeld een vervolg krijgen. De leerlingen hebben kennis opgedaan die hen verder helpt in hun opleiding en latere carrière.

Gelezen: 1172 keer Laatst aangepast op dinsdag, 26 juni 2018 14:15

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.