volg ons op: 

donderdag, 09 mei 2019 12:49

Fusie Euretco Wonen

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De twee Nederlandse retail service organisaties (RSO) Euretco Wonen en VME Nederland bundelen hun krachten. Vanaf 1 juli 2019 ontstaat hiermee de Woon Retail Groep, dat de de grootste en krachtigste Nederlandse RSO voor zelfstandige mkb-bedrijven die actief zijn in de wonen- en keukenbranche moet worden.

Door de toegenomen schaal kunnen de aangesloten leden van beide organisaties profiteren van de best mogelijke inkoopcondities en een rijker assortiment, waaronder exclusieve modellen. Bovendien krijgen zij toegang tot de expertise, formules en concepten van beide organisaties, waarmee een compleet palet voor meubels, woontextiel, keukens en slapen ontstaat, wat aansluit op de wens van consumenten om in één winkel een totaaloplossing te kunnen vinden, aldus de RSO. Verder heeft de nieuwe joint venture de ambitie om een gezamenlijk omnichannelplatform te ontwikkelen. De directie van de Woon Retail Groep is ervan overtuigd dat door het bundelen van hun krachten de beide organisaties hun concurrentie- en marktpositie verder zullen uitbouwen, waarmee de aangesloten ondernemers commercieel en strategisch sterker gepositioneerd worden.

Versterken en uitbreiden
Door de gezamenlijke inkoop te bundelen zal de joint venture de positie van kleinere en (middel)grote ondernemers in de woonbranche versterken en uitbreiden in een zwaar beconcurreerde markt. De nieuwe organisatie profiteert van de enorme knowhow van beide partners en de bij hen aangesloten ondernemers. Door complementariteit in producten, concepten en formules ontstaat een competitief aanbod op het gebied van meubels, woontextiel, keukens en slapen.

Zelfstandig opereren
De nieuwe onderneming wordt geleid door de directeuren Peter Seemann en Henk Voortman. Het bedrijf wordt statutair gevestigd in Amsterdam. Euretco Wonen en VME Nederland blijven juridisch en financieel echter volledig zelfstandig opereren.

Gelezen: 947 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.