volg ons op: 

donderdag, 11 juli 2019 09:45

Innovatieve raambekleding

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Luxaflex introduceert het nieuwe innovatieve doek M-Screen Ultimetal. Deze raambekleding neemt externe factoren zoals lichtschittering op een laptopscherm of wisselende temperaturen weg door de gemetalliseerde achterzijde. Zo is deze bekleding uitermate geschikt voor kantoren en publieke gebouwen.Het doek M-Screen Ultimetal is opgebouwd uit 36 procent glasvezel en 64 procent vinyl en heeft een gemetalliseerde achterzijde. Hierdoor wordt 83 procent zonne-energie gereflecteerd, wat ongewenste oververhitting van de ruimte voorkomt. Door de hoge lichtreflectie biedt dit doek ook een omvangrijke energiebesparing in de vorm van vermindering van airconditioning in de zomer en verwarming in de winter.

Gefilterde lichtinval
Voor een productieve werkomgeving zijn een aangename temperatuur en de juiste mate van licht met een scherp doorzicht naar buiten belangrijk. Het weefsel van de M-Screen Ultimetal bevat minuscule gaatjes voor een adequate lichtinval en waarborgt tevens de kwaliteit van transparantie, aldus Luxaflex. De lichtinval wordt door het doek gereguleerd, waardoor tot 97 procent van de lichtstralen wordt gefilterd. Door deze filtering van zonnestralen is er totale controle over de lichtschittering op bijvoorbeeld beeldschermen in een kantoor.

Geschikt voor publieke gebouwen
Door het gebruik van glasvezel en vinyl in het M-Screen Ultimetal-doek kan er een verlaging van energieverbruik worden gerealiseerd. Hierdoor is deze raambekleding uitermate geschikt voor projecten die dienen te voldoen aan hoge EPC-eisen en duurzame certificeringssystemen als Breeam-NL en Leed in (publieke) gebouwen. Daarnaast werkt dit doek brandvertragend, is het onderhoudsvriendelijk en waterafstotend.

Dezelfde werking als buitenzonwering
M-Screen Ultimetal wordt binnen gemonteerd en voldoet aan gelijke maatstaven als buitenzonwering met eenzelfde functie. Door de mechanistische weerstand hangt dit doek goedgevormd in het raamkozijn en oogt het volgens Luxaflex degelijker dan robuustere pvc-doeken.

Gelezen: 662 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.