volg ons op: 

maandag, 30 april 2018 09:54

Floorify speelt in op interieurtrends

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De  Floorify rigide vinylvloeren combineren volgens het bedrijf de charme van hout met ongeëvenaard gebruiksgemak. Voor de nieuwste uitbreiding aan hun gamma liet Floorify zich inspireren door twee opkomende trends: het brutalisme en de opkomst van onbehandelde, ruwe eik. Het resultaat zijn vijf nieuwe kleuren, bovenop het reeds bestaande gamma van dertien houttinten.

 

Floorify probeert met zijn designs altijd zo goed mogelijk de natuur te benaderen, en dit zowel op het vlak van structuur als kleur. De planken zijn dan ook enkel door hun gebruiksgemak van echt hout te onderscheiden. Ook met heersende interieurtrends wordt rekening gehouden. Zo is er een verhoogde vraag naar onbehandelde, ruwe eik en donkere kleuren. Geen vloeren met perfect ogende premium houtlook, maar plankenvloeren met noten die karakter uitstralen. Daar speelde Floorify op in met vijf nieuwe tinten. Dankzij het innovatief procedé krijg je een bijzonder realistisch reliëf, met voelbare groeven, lijnen en knopen, zo stelt het bedrijf.

Floorify ontwikkelde de perfecte, imperfecte eik in 5 tinten waarvan:

  • Drie natuurtinten: onbehandeld, afgewerkt met een invisible oil en met een natuurlijke olie. Deze natuurlijke afwerking gecombineerd met de subtiel passende structuur en de uitzonderlijke lengte en breedte van de panelen (1524 x 225 mm) brengt deze planken volledig tot leven. Deze kleuren passen goed in een botanische interieurstijl waarbij natuurlijke materialen de hoofdrol spelen zoals rotan, hout en veel planten. Daarnaast sluiten deze tinten ook perfect aan bij de interieurtrend ‘raw & imperfect’ – een interieurstijl waar wordt gewerkt met gebruikte en verweerde materialen, ruwe bakstenen, ambachtelijke meubels, metaal en imperfecte keramiek.
  • Twee donkere tinten: Donkere kleuren creëren een sfeer van intimiteit en geborgenheid. Gecombineerd met fluweel, messing en gekleurd glas bekom je een op & top trendy interieur. Vanuit deze trend werd de ‘black beauty’ ontwikkeld. De donkerbruine ondertoon, het zwarte kleurenspel gecombineerd met de perfect passende structuur brengen dit donker decor tot leven. Daarnaast ontwikkelden ze ook de ‘Cohiba’. De bekende Cubaanse sigaar vormde een mooie inspiratiebron voor deze gerookte, vergrijsde eik.

Floorify rigide vinylvloeren combineren volgens de producent het beste van twee werelden: de warme uitstraling van parket of de strakke look van beton met een absoluut gebruiksgemak. Inclusief extra sterkte en waterbestendigheid. De vloeren zijn schok- en vlekbestendig. Mét extra dikke beschermlaag, een innovatieve toplaag met anti-vlektechnologie en de unieke Floorify Rigid Core voor een stabiele, sterke en stevige kern. Het handige klik-systeem maakt van het plaatsen kinderspel, aldus Floorify. 

Gelezen: 466 keer Laatst aangepast op maandag, 30 april 2018 10:03

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.