volg ons op: 

dinsdag, 19 juni 2018 11:35

Samenwerking Piet Boon en Senso

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Studio Piet Boon slaat de handen ineen met gietvloerenproducent SENSO en breidt haar vloerenproductportfolio uit met een geheel nieuwe exclusieve gietvloerencollectie: Piet Boon by Senso. De collectie is het resultaat van het tijdloze creatieve handschrift van de Studio en de expertise van SENSO. 

De collectie is gebaseerd op de drie materiaalconcepten Titan, Fusion, Grain en bestaat uit acht exclusieve ingetogen kleuren: Smoke, Bone, Shell, Pebble, Mud, Terra, Slate en Forest.

Tijdloos
Vloerbekleding is een belangrijk onderdeel van elk interieur en bepaalt voor een groot deel hoe een ruimte wordt ervaren. Piet Boon by Senso is ontstaan vanuit de behoefte om de Studio Piet Boon-woonbeleving te verrijken met een andere soort vloerbekleding. De evenwichtige collectie is samengesteld aan de hand van de studio’s filosofie: het balanceren van functionaliteit, esthetiek en individualiteit. Piet Boon by Senso is vervaardigd uit hoogwaardige natuurlijke materialen en bestaat uit acht ingetogen kleuren, waardoor elk interieur wordt voorzien van een bijzonder tijdloos Studio Piet Boon karakter.

Geïnspireerd op terrazzo 
De Piet Boon-collectie biedt een gladde matte afwerking en ontstaat doordat twee kleuren met de hand vermengd worden. Voor Grain onderzocht SENSO de mogelijkheid om de Fusion-collectie een ruwere uitstraling te geven zonder de toepassing van marmer of andere inslagmaterialen. Daarvoor wordt de vloer 'gepeperd' met vuurgedroogd kwarts en vervolgens in drie stappen gepolijst. Hierdoor ontstaat een geschuurd effect dat de vloer een prachtige textuur meegeeft. De Titan-collectie is geïnspireerd op de eeuwenoude Terrazzovloeren uit Italië. Daarvoor wordt gebroken marmer met cement vermengd en vervolgens gepolijst. In tegenstelling tot de eeuwenoude vloeren, is de Titan-lijn niet gevoelig voor scheuren doordat echt Italiaans marmer vermengd wordt met biopolymeer. Het resultaat is een prachtige afwerking die een leven lang meegaat en volledig naadloos geplaatst kan worden.

Gelezen: 472 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.