volg ons op: 

maandag, 26 november 2018 16:24

Meedenkende egalisatie

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Uzin Utz Nederland introduceert op 1 december de eerste egalisatie die meedenkt en door van kleur te veranderen laat weten wanneer de vloer legklaar is. Dankzij de kleurverandering van UZIN NC 111 BiColor kan de verwerker met het blote oog zien wanneer de vloer legklaar is, aldus de fabrikant. De snel drogende gipsegalisatie is geschikt voor laagdiktes tot 10 mm en geeft een extreem glad oppervlak voor het veilig leggen van textiele of elastische vloerbedekking.

De Uzin NC 111 BiColor gipsegalisatie geeft door van kleur te veranderen aan dat het oppervlak klaar is voor het veilig leggen van textiele of elastische vloerbedekking. In de loop van het acht tot tien uur durende droogproces verandert de kleur van de egalisatie van lichtgroen naar zalmroze. De egalisatie is legklaar wanneer het gehele oppervlak van kleur is veranderd in zalmroze. De verwerker hoeft geen aparte vochtmeting te doen en de droogtijd kan optimaal worden benut.  
"Bij het leggen van vloerbedekking is het belangrijk dat de egalisatie voldoende gedroogd is. Als de bedekking te vroeg wordt gelegd, kunnen er luchtbellen of geuren ontstaan", zegt Tom Borggreve, hoofd productmanagement bij Uzin Utz Nederland. "Met Uzin NC 111 BiColor is het altijd duidelijk of de vloer legklaar is - ongeacht het klimaat op de bouwplaats. Dankzij de volledige kleurverandering van het oppervlak kan de verwerker direct zien of hij kan beginnen met het plaatsen van de bedekking.”
De kleurverandering biedt volgt Uzin nog een bijkomend voordeel: in één oogopslag is te zien of de lijm goed is verdeeld. Want, de aangebrachte lijm zorgt ervoor dat de egalisatie weer van kleur verandert: van zalmroze naar een groenige tint. Dit biedt extra veiligheid bij het leggen van elastische en textiele vloerbedekking.  

Hoge drukvastheid
Het product zou verder nog een aantal productvoordelen moeten bieden. Naast de zekerheid die het product biedt bij het plaatsen van textiele of elastische bedekking door van kleur te veranderen, heeft de UZIN NC 111 BiColor een hoge drukvastheid van C50. Hierdoor kan de gipsegalisatie in bijna alle situaties worden toegepast: van woningen tot industriële hallen, veelbezochte winkelcentra of ziekenhuizen. Een extreem goede vloei en een glad oppervlak zorgen ervoor dat UZIN NC111 BiColor ook een betrouwbaar product is met optimale legresultaten.

Gelezen: 252 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.