volg ons op: 

dinsdag, 05 maart 2019 13:40

Bijna alles lijmende lijm

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Thomsit UK 840 is geschikt voor de meest uiteenlopende elastische materialen en onderscheidt zich door een elastische en uiterst emissie-arme verwerking, aldus de fabrikant. Vakhandel en verwerkers moeten profiteren van Thomsit UK 840, omdat dit product als kwalitatief hoogwaardige vloerbedekkingslijm voor alle elastische en textiele vloerbedekkingen professionele resultaten oplevert.

“Thomsit UK 840 biedt precies wat onze klanten op de bouwplaats nodig hebben: een alleskunner voor het veilig leggen van textiele en elastische vloerbedekkingen, die een grote hechtkracht en een snelle hechting biedt,” vertelt Andreas Pelz, productmanager Floor Laying Systems bij de PCI-Groep. “Hierbij komt dat de verwerking zeer eenvoudig is en het gevaar van naadvorming uitermate klein is, omdat Thomsit UK 840 een zeer hard lijmbed vormt.“
 
Emissie-arm en snel verwerkbaar
Thomsit UK 840 is emissie-arm conform Gev-Emicode EC 1 Plus, en is als milieuvriendelijk product onderscheiden met de Blauwe Engel. De inlegtijd bedraagt 5 tot 30 minuten. Na ongeveer 24 uur is het oppervlak belastbaar, de eindhechtkracht is na ongeveer 72 uur bereikt.
 
Multi-inzetbaar
Als universele lijm is Thomsit UK 840 ideaal voor de meest uiteenlopende textiele vloerbedekkingen met textiel-, latexschuim- of pur-rug. Tevens is het product geschikt voor elastische vloerbedekkingen zoals pvc, cv, linoleum of rubber in banen of platen, op absorberende minerale vloeren en egaliseermiddelen, alsmede op isolerende onderlagen. De dispersielijm is bovendien geschikt voor vloerverwarmingen en voor de belasting met stoelwieltjes conform DIN EN 12529. Omdat Thomsit UK 840 ook voldoet aan de eisen van de Marine Equipment Directive (MED) 96/98/EU, kan het product ook als vloerbedekkingslijm in de scheepsbouw worden gebruikt. De lijm is sinds februari 2019 in een emmer van 14 kg verkrijgbaar.

Gelezen: 222 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.