volg ons op: 

donderdag, 14 maart 2019 16:04

'Bijspijkerdagen groot succes'

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

In totaal werden ruim 240 klanten tussen 11 februari en 11 maart bij PPC Wijk bij Duurstede 'bijgespijkerd’. Ze namen deel aan vijf zelfgekozen workshops. Negen leveranciers hadden, verspreid door het hele PPC-pand, een eigen workshopruimte. Er was veel gelegenheid om bij te praten en ervaringen uit te wisselen.

Unifloor: 10DB, vloerverwarming en droogbouwsystemen

De deelnemers leerden alles over de meest geschikte ondervloeren per situatie. Unifloor liet uitgebreid de mogelijkheden zien van onder andere Jumpax en de droge egalisatie met EcoPearls. Ook was er veel aandacht voor de 10DB-oplossingen.

Quickstep: installatie lvt-Vloeren. Do’s en don’ts, tips & tricks

Een uitgebreide uitleg over QuickStep-lvt. Professionales lieten de opbouw van verschillende soorten zien en gaven tips over het leggen van pvc. En natuurlijk de do’s en don’ts.

Leco: ondergrondherkenning, beoordeling en voorbereiding

Na een korte theorie lieten de mannen van Lecol vooral veel zien en zelfs voelen. Scheuren herstellen, tegels egaliseren, installatie van parket en pvc op vloerverwarming, het kwam allemaal aan de orde. Lecol schakelde leuk met de praktijk.

Thomsit: vloerverwarmingssystemen, ondergrondbeoordeling en dichtsmeren

Thomsit had veel praktijkvoorbeelden en tips en tricks voor het controleren en geschikt maken van de ondergrond. De deelnemers leerden hoe ze om moeten gaan met bijvoorbeeld afzandende of poreuze ondergronden, hoe scheuren hersteld kunnen worden en natuurlijk tips voor het werken met vloerverwarming. 

Festool: haal nog meer uit je machines

Festool gaf in de zagerij van PPC een uitgebreide demonstratie en uitleg van de meest gebruikte machines door parketteurs. Deelnemers kregen tips om schoon, efficiënt en veilig te werken. Ook werden veel ervaringen uitgewisseld.

Stauf: tips & tricks bij het egaliseren

Superstrak pvc leggen lukt alleen met een strak geëgaliseerde vloer. Stauf toonde de te gebruiken gereedschappen en benodigde materialen. Ook werden praktijkvoorbeelden aangehaald en tips & tricks gegeven over het voorbehandelen van de dekvloer.

Dr. Schutz pvc: onderhoud en toplaag herstel

Een beschadigde pvc-vloer vervangen? Helemaal niet nodig. Dr. Schutz gaf tips over het herstellen van schade aan pvc maar ook laminaat, linoleum en parketvloeren. En liet zien dat een beschermlaag veel problemen kan voorkomen.

Bona: geïnstalleerde vloeren borstelen en afwerken

De workshop van Bona ging over het creëren van een compleet nieuwe uitstraling voor een bestaande houten vloer. Ze lieten zien hoe je een echt doorleefde vloer maakt door nat en zeer grof te schuren. Nabehandelen met Mega en de vloer kan er weer jaren tegenaan.

Rigo: gekleurde vloeren onderhoudsarm afwerken

Handen uit de mouwen bij de Rigo-workshop. Een korte en originele introductie over kleurolie en lak. Wat niet kon, maar nu wel kan met overlakbare kleurolie en Skylt. Overtuigen door te doen, ieder zijn eigen plankje en oliën en aflakken maar.

Gelezen: 106 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.