volg ons op: 

maandag, 17 juni 2019 10:43

Legsystemen voor designvloeren

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Designvloeren veroveren de badkamer. Thomsit speelt op deze trend in en introduceert hiervoor twee nieuwe legsystemen, inclusief de benodigde afdichtingslaag.

Het Thomsit Badkamersysteem-Basis is bijzonder gemakkelijk in gebruik en in veel ruimten met gering waterverbruik toe te passen. Het Thomsit Badkamersysteem-Plus verwerkt met waterdichte componenten is voor de hogere vochtbelasting in douches en zelfs voor douchevloeren geschikt. Thomsit legt hierbij de nadruk op maximale veiligheid conform DIN 18534 “Afdichtingen van binnenruimten”.

Belangrijkste onderdeel
Het belangrijkste onderdeel van beide Thomsit-badkamersystemen is de afdichting: afdichtstrook Thomsit TDB 100 en afdichtingsband Thomsit TDB 12. Het afdichtsysteem vormt een scheuroverbruggende bescherming van gebouwen tegen binnendringend vocht. Veilig en betrouwbaar. De verwerking is eenvoudig: vastlijmen, klaar.

Vochtige ruimten met spatwater
Voor ruimten met geringe waterbelasting (waterinwerkingsklassen W0-I en W1-I) is Thomsit Badkamersysteem-Basis geschikt. Op de afdichtingslaag vindt het egaliseren plaats met behulp van het hoogwaardige, robuuste Systeem egaliseermiddel Thomsit SL 85. De nieuwe vezelversterkte pvc- en rubberlijm Thomsit K 190 F maakt het vastlijmen van de designvloer bijzonder eenvoudig en veilig: gemakkelijk opbrengen en uitstrijken bij een lange inlegtijd, natte hechtkracht alsmede een hoge eindsterkte, gecombineerd met een harde lijmril.

Voor hogere waterbelasting
Bij douches of ontbrekende douchescheidingswanden is extra bescherming tegen vocht vereist. Met speciale componenten is het Thomsit Badkamersysteem-Plus zelfs bestand tegen hogere waterbelasting (waterinwerkingsklassen W2-I). Op het afdichtsysteem wordt het waterbestendige, zelfverlopende 2-componenten-PUR-egaliseermiddel Thomsit S 810 aangebracht. De zeer stevige verlijming van de designvloer met de tweecomponenten-purlijm Thomsit P 625 vormt de afronding van de vochtbestendige opbouw. Het hoogwaardige systeem zorgt voor maximale zekerheid op basis van de Duitse afdichtingsnorm DIN 18534 “Afdichting van binnenruimtes” voor tegels. Standaard bij Thomsit: beide badsystemen zijn milieuvriendelijk en bestaan uitsluitend uit uiterst emissiearme componenten.

Gelezen: 318 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.