volg ons op: 

vrijdag, 19 januari 2018 09:29

Jute zak centraal in expositie

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De jute zak, we kennen hem allemaal. Maar het materiaal heeft zoveel meer te bieden, laat  Alexander Marinus zien. Onder de titel ‘Hey Jute’ presenteert hij zijn werk vanaf heden tot en met 28 maart bij de ingang van Yksi Expo. 

In de reeks ‘Made in Eindhoven’ laat Yksi Expo bij toerbeurt werk zien van jonge ontwerpers uit deze stad. Met ‘Hey Jute’, laat Alexander Marinus de voordelen en de mogelijkheden van jute zien. Zo wordt de ruwe vezel wel twee tot vijf meter lang, en is bovendien erg sterk. Een kussen toont de lengte en glans van het materiaal. Daarnaast is een wandtapijt uit jute vilt te zien. Voor de productie daarvan ontwikkelde Marinus een verwerkingsproces met bijhorende gereedschappen.

Kijkje in de keuken
Yksi Expo is een platform voor Nederlands design en biedt een kijkje in de keuken van ontwerpers. Creatieve talenten werken er voor langere of kortere tijd of organiseren een expositie. Juist door de bundeling van verschillende disciplines en expertises en de juiste mix van mensen kunnen er interessante en innovatieve projecten, producten en presentaties ontstaan.

Gelezen: 585 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.