volg ons op: 

woensdag, 31 januari 2018 16:50

Brug naar de politiek

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Retailers aangesloten bij INretail hebben op uitnodiging van de brancheorganisatie hun ervaringen gedeeld met CDA Tweede kamerlid Mustafa Amhaouch. Ze vragen begrip voor de ondernemerspraktijk.

Retailers aangesloten bij INretail gingen dinsdag 30 januari in gesprek met CDA Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch. Hij heeft namens zijn partij onder meer het mkb, financiering en duurzaamheid in zijn portefeuille. De brancheorganisatie nodigt met regelmaat ondernemers uit mee te gaan naar Den Haag voor gesprekken met politici. Het brengt de  uitwerking van wetten en regels op een soms confronterende manier in beeld bij de politiek.
Thema's die aan bod kwamen, waren onder meer loondoorbetaling bij ziekte, de transitievergoedingen en bedrijfsoverdracht. Ook de werkkleding- en personeelskostenregeling werd besproken. De ervaringsverhalen van retailers verduidelijkte dat er vaak sprake is van een grote kloof tussen regels en werkelijkheid.

Verder bespreken
INretail gaat de geschetste situaties gedetailleerd uitwerken en met beleidsmedewerkers van de CDA-fractie bespreken. Amhaouch zegde toe ook met collega kamerleden van het CDA de onderwerpen die aan bod kwamen te bespreken. Bij de Belastingsdienst gaat INretail de voor de branche veel te knellende werkkleding- en personeelskostenregeling opnieuw onder de aandacht aanbrengen.
Binnenkort staat een werkbezoek van VVD-kamerlid Martin Wörfsdörfer aan een onderneming aangesloten bij INretail op het programma. Dat is een andere manier om een brug te slaan tussen politiek en ondernemerspraktijk.   

Gelezen: 578 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.