volg ons op: 

donderdag, 08 maart 2018 09:24

Officieel partnership

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Raambekledingsfabrikant Sunway heeft een officieel partnership gesloten met Homey, het Smart Home-platform van het Nederlandse Athom. Tijdens de vakbeurs Intirio in Gent presenteerden de bedrijven samen hun propositie. Deze bestaat onder andere uit de Sunway App voor Homey, waarmee een groot deel van de gemotoriseerde producten van het merk zijn aan te sturen via Homey, bijvoorbeeld door middel van de mobiele app en Flow Editor.

Daarnaast komt Homey beschikbaar bij een groot aantal Sunway-dealers, die deze nieuwe oplossing direct aan hun klanten kunnen aanbieden. Beide bedrijven zijn erg tevreden met de samenwerking en hoe deze ontvangen is op de beurs. “Onze dealers en klanten reageren enorm enthousiast op deze nieuwe samenwerking tussen twee mooie Nederlandse partijen”, vertelt Marc Kortmann, directeur van Sunway. “Dit is een echte win-win voor Sunway, ons, de dealers, maar vooral ook de gebruiker”, valt Stefan Witkamp, commercieel directeur van Athom, hem bij. 

Open platform 
“Wij hebben bewust voor een samenwerking met Homey gekozen vanwege het open platform”, vertelt Kortmann. “Een eigen ontwikkeling, eigen app en gesloten oplossing zagen wij niet zitten. Sunway kiest met Homey voor een systeem dat perfect werkt voor onze raambekleding en ook direct je entertainment, verlichting, klimaat en beveiliging kan regelen.” Volgens de beide bedrijven biedt dit veel interessante oplossingen. “Denk aan het koppelen van je raambekleding aan je TV-scenario, je temperatuurregeling, sensoren voor lichtinval of Flows voor wakker worden of slapen gaan”, licht Witkamp toe. “De toekomst zit in apparaten die slim met elkaar verbonden zijn, niet enkel in het bedienen met een smartphone app.” 

Nieuwe verkooppunten 
Met de samenwerking komt Homey beschikbaar in vele Sunway-showrooms. “Niet alleen komt er zo een eenvoudige oplossing voor het bedienen van raambekleding via de smartphone”, legt Emile Nijssen, creatief directeur van Athom, uit. “Maar hiermee zie je ook dat Smart Home als geheel bij steeds meer mensen binnenkomt. Na audiosystemen, thermostaten en verlichting is raambekleding de volgende logische stap.” Ook de Sunway-dealers zijn daar erg blij mee: “Op deze manier kunnen wij consumenten de beste ervaring bieden om raambekleding te bedienen met een smartphone. Dat daarop ook nog eens uit te breiden is, is natuurlijk fantastisch met het oog op de toekomst.”  

Gelezen: 751 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.