volg ons op: 

vrijdag, 20 juli 2018 08:43

Uitgesproken in vorm en kleur

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Na een succesvolle eerste collectie breiden Amsterdams interieurmerk FEST en textielontwerper Mae Engelgeer hun samenwerking uit met zes nieuwe ontwerpen. Waar de bestaande CRUSH-collectie minimalistisch van aard is, is deze nieuwe samenwerking meer uitgesproken qua vorm en kleur. Mae Engelgeer: “CRUSH voelde als een eerste verliefdheid, met CORE komen we tot de kern.”

Nadat de eerste CRUSH-collectie in binnen- en buitenland zó goed werd ontvangen dat de voorraad in no-time moest worden bijbesteld, lag een vervolg voor de hand. “De samenwerking verloopt van het begin af aan heel natuurlijk en soepel. We hebben er dan ook geen moment aan getwijfeld om de collectie verder uit te breiden. Ik werk heel graag met Mae, we zitten qua stijl en smaak echt op één lijn.”, aldus FEST-oprichter Femke Furnée. Mae Engelgeer vult aan: “FEST en ik hebben beide een minimalistische stijl, maar we hebben daarnaast ook een kleurrijke, uitgesproken kant. Deze nieuwe CORE-collectie weerspiegelt onze gedeelde liefde voor bold statements, radiant kleuren en ronde vormen.”

Kleurrijke basis
De ontwerpen uit de nieuwe CORE-collectie hebben een kleurrijke basis, aangevuld met een uitgesproken grafisch patroon. De kussens hebben twee verschillende zijdes - dit leidt niet alleen tot een spel tussen voor- en achterzijde, maar ook tussen de verschillende kussens
onderling. In alle ontwerpen is het handschrift van Mae Engelgeer duidelijk herkenbaar, maar toch zijn ze totaal anders dan de bestaande CRUSH-collectie. Mae Engelgeer: “Ik wil nooit twee keer hetzelfde doen. Dit voelt voor mij echt als een vervolg op CRUSH - het is tijd voor de volgende fase in onze samenwerking. We komen nu tot de kern: CORE."

Gelezen: 429 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.