volg ons op: 

dinsdag, 11 september 2018 09:17

Trendy en functioneel

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Voor iedereen die het klassieke voilegordijn in hun huis of kantoor beu is, maar wel de privacy wil beschermen, het kantoor wil verkoelen of de laatste trend in raamdecoratie wil volgen, is er nu Squid van het Belgische Lampe Textile. 

Dit gepatenteerde product is een transparante stof die ook als zelfklevend gordijn kan worden gebruikt. Het beschermt de privacy en biedt verkoeling op warme zomerdagen. Squid zorgt voor een discrete sfeer en is minimalistisch van ontwerp, stijlvoller dan raamfolie of voilegordijnen en uiterst efficiënt, aldus de producent. 

Privacy van een gordijn 
De zachte, transparante geweven stof maakt het mogelijk om overdag naar buiten te kijken, maar belemmert de inkijk naar binnen. Het effect van Squid is het best te vergelijken met het klassieke voilegordijn: passanten kunnen overdag niet binnengluren, maar bewoners kunnen wel zien wat er zich buiten afspeelt. Squid laat ook al het natuurlijke daglicht door zodat de ruimte verlicht blijft. En zo blijven de look, het uitzicht en de privacy behouden. 

Koelere omgeving
De stof met Squid-technologie blokkeert een deel van de zonne-energie om te voorkomen dat de warmte van de zon de ruimte onnodig opwarmt. Door Squid aan te brengen op ramen kan de ruimte tot wel 3 °C koeler worden. Dat speelt geen rol in de winter, maar maakt een groot verschil tijdens de zomer. Afhankelijk van de kleur weert Squid tussen 25 procent en 36 procent van de zonne-energie af, is de belofte. 

Overal, altijd, op elk glas
Squid kan op elk raam kan worden aangebracht, ongeacht het type, de vorm of de grootte van het glas. Squid werd al gebruikt voor ronde, driehoekige of hartvormige ramen, dakramen, veranda's en glazen koepels. De stof kan op elke glazen toepassing worden afgestemd. (Doe-het-zelf-)installatie is gemakkelijk aangezien er geen armaturen of ophaalsystemen nodig zijn. Als bewoners de look willen veranderen of Squid willen verplaatsen, kunnen ze het textiel gemakkelijk verwijderen en ergens anders opnieuw aanbrengen zonder dat er sporen achterblijven of de kleefkracht op een ander oppervlak afneemt. Bovendien is de stof eenvoudig te reinigen. 

Gelezen: 440 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.