volg ons op: 

maandag, 24 december 2018 11:31

Dekbedovertrek voor ziekenhuis

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op verzoek van het Amsterdamse ziekenhuis UMC mocht Snurk een nieuw patiëntendekbed ontwikkelen. Het bedrijf bedacht naar eigen zeggen iets waarmee het nieuwe dekbed op meer dan één manier warmte geeft aan de patiënt.

Volgens een Japanse traditie brengt het vouwen van 1.000 papieren kraanvogels geluk en gezondheid. Deze eeuwenoude traditie vormde de inspiratie voor de print op het nieuwe dekbed. Snurk vroeg de medewerkers van het ziekenhuis om echt 1.000 vogels te vouwen voor hun patiënten. Het idee werd enthousiast ontvangen. Verpleegkundigen, schoonmakers, artsen en vele andere medewerkers vouwden mee. Een greep uit deze bergvogels is uiteindelijk als fotoprint op het dekbed terechtgekomen. Het ziekenhuis laat elke patiënt bovendien lezen over het verhaal achter het dekbed door middel van een welkomstbrief op elk bed.

Onderzoek naar kanker
Consumenten hoeven gelukkig niet in het ziekenhuis terecht te komen om onder dit dekbed te kunnen slapen. Het product in namelijk ook opgenomen in de Snurk-collectie. Per verkocht Crane Birds-dekbedovertrek gaat bovendien een euro naar het Cancer Center Amsterdam, waar onderzoek naar kanker wordt gedaan om tot nieuwe medicijnen en betere behandelmethoden te komen.

Gelezen: 423 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.