volg ons op: 

dinsdag, 05 maart 2019 13:39

NK Interieuradviseur

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op 8 en 9 maart vindt het nationaal kampioenschap voor interieuradviseur plaats in Woonmall Alexandrium in Rotterdam. Twee dagen lang strijden twaalf mbo-studenten van diverse scholen uit heel Nederland tegen elkaar om de beste interieuradviseur van Nederland te worden. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam in samenwerking met WorldSkills Netherlands en Woonmall Alexandrium.


De deelnemers krijgen de opdracht om een ontwerpadvies te maken voor een ontmoetingspunt op een (muziek)festival. Daarbij moet in het ontwerp in ieder geval een zitgelegenheid, een kinderspeelplaats en een podium verwerkt worden. De opdrachtgever is een evenementenbureau, dat gespecialiseerd is in kleine en grotere meerdaagse festivals.

Twee studenten

De deelnemers komen van diverse mbo-scholen door heel het land. Het HMC heeft ook twee studenten die meedoen aan het NK. Student Roos Vollebregt: “Ik heb me goed kunnen voorbereiden op de wedstrijd. Ik heb diverse masterclasses via school gevolgd en heb de finale-opdracht al goed kunnen doornemen.” Christy Dorn heeft ook veel geleerd van de voorbereidingen voor de Skills-finale. “Zo weet ik nu beter hoe ik een concept vorm kan geven tot een ontwerp. Daarbij vind ik het spannend om mijn opdracht te presenteren tijdens de finale.” 

Inspirerende wedstrijdlocatie

De wedstrijd wordt gehouden in het Atrium van Woonmall Alexandrium. Voor de deelnemers is dit een inspirerende locatie aangezien de wedstrijd plaatsvindt tussen meer dan 55 woonwinkels. De wedstrijdlocatie is toegankelijk voor bezoekers van de woonmall. “De ambiance en sfeer in Woonmall Alexandrium zal zeker bijdragen aan extra motivatie en inspiratie, en de prestatie van de deelnemers naar een hoger niveau brengen”, aldus Shirley Udo, marketing & communicatiemanager van Woonmall Alexandrium.

Gelezen: 233 keer Laatst aangepast op dinsdag, 05 maart 2019 13:40

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.