Met Decoloop de interieurbranche verbinden

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Verkoper, leverancier én uitvoering in de interieurbranche verbinden. Met die missie startte bij Sieval Dedicated Solutions uit Steenwijk een aantal jaren geleden een team ontwikkelaars en programmeurs met een nieuw project. Met als basis het in de branche bekende Woontotaal – het softwarepakket van Sieval voor de invoer en verwerking van confectie- en vloerorders – is uit dat plan Decoloop ontstaan. 

Sinds februari 2019 is dit nieuwe initiatief actief. Tijd voor Mobilia om bij Sieval langs te gaan om te spreken met de initiatiefnemers, Eelko Sieval en Niko Løndal. Sieval is al jarenlang een belangrijke speler in de digitalisering en automatisering van de interieurbranche. “We zijn vanaf 2002 in deze markt actief”, vertelt oprichter Eelko Sieval. “In Nederland hebben we een aanzienlijk marktaandeel met Woontotaal en we timmeren ook internationaal steeds meer aan de weg: vooral in Duitsland en België.”

Compleet pakket met Decoloop

Decoloop is meer dan alleen inmeet- en bestelsoftware. “Het is het totale pakket, inclusief offerte-, order-, facturerings- en ook planningssoftware. Zo hebben we het hele pakket voor woonwinkeliers. Je kunt zowel je orders afwerken, als de opdrachten voor bijvoorbeeld installateurs van gordijnen of vloerenleggers inplannen. Of het nu gaat om vast personeel of om zzp’ers waar je als winkelier mee samenwerkt. En ook die zzp’er kan zijn agenda koppelen aan het systeem. Zo ontstaat er een echte verbinding tussen de branche, van fabrikant en leverancier tot detaillist en monteur en uiteindelijk tot de klant aan toe.”
Løndal: “Het stukje plannen is heel gemakkelijk. Je kiest simpelweg de medewerker – of externe specialist waar je als winkelier mee samenwerkt – wiens vaardigheden het beste aansluiten bij de werkzaamheden die moeten gebeuren. Een praktijkvoorbeeld: stel dat een consument bij een winkel komt om rolgordijnen te bestellen. Het monteren van zo’n gordijn kost doorgaans tien minuten. Dan wordt hem gevraagd om hoeveel stuks het gaat. Het systeem berekent dan automatisch hoeveel tijd er nodig is, maakt daarvoor een werkopdracht aan en zoekt vervolgens de meest logische medewerker op. Die wordt dan automatisch ingepland.”

Lees het volledige artikel in Mobilia 1-2020 dat in de tweede helft van januari verschijnt.