Nyink verhuist naar voormalige tennishal in Eibergen

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
De tennishal op de Mors in Eibergen krijgt na ruim veertig jaar een nieuwe invulling. Peter Nijhuis uit Beltrum en Erik Weenink uit Groenlo zullen hun bedrijf Nyink daar verder gaan uitbouwen. Vanaf augustus is het bedrijf volledig operationeel vanuit Eibergen.

Nyink is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van schermen die de werkplek afscheiden en overtollig geluid in een ruimte dempen. Nijhuis en Weenink begonnen hun avontuur tien jaar geleden als studieproject op de Hogeschool Arnhem Nijmegen met het ontwikkelen van een ‘spiekscherm’ voor digitale toetsing. Al snel bleek grotere interesse bij hogescholen en universiteiten en hebben de heren in 2011 Nyink opgericht.
Inmiddels leveren ze al lang niet alleen meer aan scholen. Nyink heeft in de afgelopen jaren diverse producten ontwikkeld voor kantoren, horeca, particulieren en zorginstellingen. Via een internationaal netwerk van inrichters verkoopt Nyink zijn producten in binnen en buitenland. 

Nieuwe productiefaciliteit

NyinkInmiddels is het team van Nyink flink gegroeid en werd het pand op den Sliem in Groenlo te klein. Met de nieuwe hal beschikt Nyink over een productiefaciliteit van 2500 m2, waar ze de komende jaren kunnen doorgroeien. De nieuwe hal kwam precies op tijd voor Nyink, aangezien in augustus de wereldwijde release van een van haar nieuwe producten gaat plaatsvinden.

Het komende jaar zal men nog druk bezig zijn met het opknappen en herinrichten van de tennishal. De hal zal met name gebruikt worden voor opslag- en assemblagewerkzaamheden en er zal een experience showroom komen waarbij de focus ligt op het beleven en ervaren van de producten van Nyink.