Object 2020 voor het laatst in Haka-gebouw

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Object opent van vrijdag 7 tot en met zondag 9 februari voor de derde en laatste maal de deuren in het Vierhavensgebied in Rotterdam. Het evenement vindt dit jaar voor de laatste keer plaats in het industriële Haka-gebouw. Na deze editie transformeert Dudok Groep het markante pand.

Het Haka-gebouw ligt aan de rand van het Vierhavensgebied. Dit gebied groeide in snel tempo uit tot het mekka voor creativiteit in Rotterdam. In de jaren dertig is het markante pand ontworpen door de Nederlandse architecten Mertens en Koeman in opdracht van de Coöperatieve Groothandelsvereniging De Handelskamer. Dudok Groep ontwikkelt het pand binnenkort tot bruisend bedrijfsverzamelgebouw compleet met horeca en een rooftopbar. Bezoekers van Object kunnen voor de transformatie nog één laatste keer een kijkje nemen in dit bijzondere Rotterdamse Rijksmonument. Meer dan 150 ontwerpers doen deze editie mee.

Talent spotten kenmerk van Object

Object is in tien jaar uitgegroeid tot designplatform van formaat en dé plek om trends te spotten en nieuw designtalent te ontdekken. Elk editie doet een grote lichting jonge ontwerpers mee die zich in Rotterdam voor het eerst presenteert. Voor een bescheiden bedrag is het al mogelijk om iets speciaals te bemachtigen en zo te investeren in een topdesigner in de dop. Aanstormende namen worden afgewisseld met bekende labels; juist die combinatie maakt de beurs elke keer weer verrassend.