Object Carpet wint Plus X Award 2020

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Object Carpet heeft de Plus X Award 2020 gewonnen voor zijn innovatieve vloerbedekkingsondergrond Welltex. Het product werd bekroond in vier van de zeven categorieën in 2020: hoge kwaliteit, innovatie, gebruiksgemak en functionaliteit. De jury beoordeelde Welltex “als een gezondheidsbevorderend backconstructie."

De jury van de Plus X Award was onder de indruk van de positieve eigenschappen van Welltex. Met name de productiemethode en het feit dat de backconstructie bestaat uit 100 procent econylgaren spraken tot de verbeelding. Daarnaast is de Welltex vrij van bitumen, latex en pvc.

Van plastic afval tot econylgaren

Object Carpet werkt samen met het Healthy Seas-initiatief, dat visnetten uit de zee haalt en zeedieren redt van een pijnlijke dood. Aquafil verwerkt dit plastic afval vervolgens tot econylgaren dat wordt gebruikt om de tapijten van Object Carpet te produceren. Dankzij de emissievrije eigenschappen is Welltex daarnaast geschikt voor mensen met allergieën. De synthetische materialen binden fijn stof en zorgen voor een betere binnenluchtkwaliteit, is de belofte.