PCI opent nieuw distributiecentrum in Augsburg

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
De PCI Groep, waar onder meer vloerenmerk Thomsit onder valt, heeft op 8 oktober 2020 een nieuw ultramodern distributiecentrum in Augsburg geopend in aanwezigheid van de lokale pers en de vakpers en van vertegenwoordigers van de stad Augsburg, de lokale politiek en het Beierse ministerie van Arbeid. Door de opening van het distributiecentrum wordt de logistieke infrastructuur van de onderneming met 2300 vierkante meter uitgebreid en neemt de laadcapaciteit met meer dan 30 procent toe.

De werkzaamheden voor het nieuw distributiecentrum met een investeringsvolume van rond de vijf miljoen euro zijn van start gegaan in het najaar van 2019. Na een bouwtijd van slechts één jaar heeft PCI ondanks de beperkingen als gevolg van de coronapandemie haar technisch geavanceerde distributiecentrum volgens planning voltooid. De volledige ingebruikneming is gepland voor januari 2021. De uitbreiding met 2300 vierkante meter omvat 1200 extra opslagplaatsen, vier nieuwe laadperrons voor vrachtwagens en een overdekte ruimte inclusief laadterrein van 3000 vierkante meter. Daarmee neemt de laadcapaciteit met meer dan een derde toe tot circa 415.000 pallets per jaar. Jaarlijks kunnen zo’n 5500 tot 8000 vrachtwagens extra worden afgehandeld.

Levering op de volgende dag vanuit distributiecentrum 

Het distributiecentrum wordt via automatische pallettransporteurs op de bestaande logistiekinfrastructuur aangesloten en breidt deze uit, zodat de producten ook bij een verdere groei in korte tijd bij de klant zijn. PCI, dat die jaar het 70-jarig bestaan viert, garandeert binnen Duitsland levering op de volgende werkdag – voor maximaal voordeel in de bouw.
Bij de officiële opening op 8 oktober waren naast de vakpers uit de bouwindustrie en de lokale pers ook vertegenwoordigers van de politiek aanwezig, onder wie Carolina Trautner, de Beierse minister van Gezin, Arbeid en Sociale Zaken, en namens de stad Augsburg het hoofd Economische Zaken dr. Wolfgang Hübschle. “De regio is zwaar getroffen door de structuurverandering en de coronacrisis. Des te meer verheug ik mij over deze investering in toekomstige arbeidsplaatsen in de economische vestigingsplaats Augsburg, die voor heel Beieren van groot belang is. Dat is een goed bericht voor mijn thuisregio Augsburg”, aldus Carolina Trautner. Dr. Wolfgang Hübschle voegt eraan toe: “De PCI Groep is met circa 500 werknemers in Augsburg een van onze grootse werkgevers. De onderneming bewijst dat men in Beieren, en ook hier in Augsburg, nog steeds concurrerend kan produceren en tegelijkertijd op verantwoorde wijze met de thema’s duurzaamheid en milieuvriendelijkheid kan omgaan.”

Emmervulinstallatie

Tegelijk met het nieuwe distributiecentrum is ook de nieuwe emmervulinstallatie bij de vestiging in Hamm voltooid, waarmee de vulcapaciteit voor poederstoffen in de emmer wordt verdubbeld. De nieuwe emmervulinstallatie is al in de aanloopfase in gebruik genomen, maar zal de volle capaciteit in de loop van oktober 2020 bereiken. De bouw van het nieuwe distributiecentrum in Augsburg en van de krachtige emmervulinstallatie in Hamm is onderdeel van een reeks continue investeringen van de PCI Groep om de groei van de onderneming en de toekomstbestendigheid van de vestigingen te waarborgen.

De website van Vakblad Mobilia biedt actualiteit voor professionals uit de ontwerp- en interieurbranche en richt zich daarbij hoofdzakelijk op de productgroepen vloeren en interieurtextiel.