Prominent constateert piek in verkoop zitmeubilair

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Zitspecialist Prominent constateert een enorme piek in de verkoop van relaxstoelen en banken. De afgelopen weken steeg de vraag enorm, aangezien de meeste mensen nu letterlijk meer thuis zitten door de coronamaatregelen. Voor de pandemie brachten Nederlanders dagelijks gemiddeld 8 uur per dag zittend door. Inmiddels is dat 9 uur per dag, waarbij men liever in een eigen stoel zit, dan op de bank.

Prominent, met ruim 40 filialen in Nederland, heeft momenteel naar eigen zeggen de handen vol aan alle aanvragen, ook online. Ondanks de aangescherpte coronamaatregelen komt de consument echter ook nog steeds graag naar de winkel voor persoonlijk advies, waarbij het bedrijf de mogelijkheid geeft om volledige coronaproof een privé-winkelafspraak te maken, volledige coronaproof. Aangezien men nu veel meer thuis zit, is de behoefte duidelijk toegenomen aan stoelen en banken die de zithouding goed ondersteunt.

Prominent: ‘run op nieuw interieur’

Mensen zijn, nu ze meer thuis zitten, meer dan ooit aan het investeren in hun huis en in kwalitatief zitten. Dat merkt ook Prominent. Vanuit het hele land komen er momenteel aanvragen binnen voor relaxstoelen en banken. “Tijdens de eerste golf van de coronacrisis was er in Nederland een grote vraag naar tondeuses vanwege de gesloten kappers en naar vriezers om het gehamsterde eten in te bewaren. Nu in de tweede golf, merken we dat men vooral investeert in een nieuw interieur. Met de donkere dagen en wintertijd op komst, wil men er letterlijk binnenshuis en tijdens de feestdagen goed bijzitten. En dat merken we!”, aldus Geertjan van Olst, samen met zijn broer Michiel van Olst oprichter en eigenaar van Prominent.

De website van Vakblad Mobilia biedt actualiteit voor professionals uit de ontwerp- en interieurbranche en richt zich daarbij hoofdzakelijk op de productgroepen vloeren en interieurtextiel.