Tapijtproject van Christien Meindertsma vastgelegd op camera

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Christien Meindertsma, CSrugs en Roel van Tour hebben het productieproces van schaap tot tapijt op zowel materiaal- als productielocatieniveau gevolgd en vastgelegd. Dit proces wordt publiekelijk zichtbaar gemaakt tijdens een expositie in het Van Abbe Museum in Eindhoven, van 17 oktober tot en met 8 november.

Het 3D-tapijtproject van Christien Meindertsma is een modelachtige vertaling van de hele reis die de wol van een schaap aflegt om een eindproduct te worden. Het omvat elke deelbewerking die de grondstof ondergaat: het scheren van de schapen, het kammen van het garen, het verf- en spinproces en het uiteindelijke tuften van het tapijt zelf. De bird view-afbeeldingen van alle verschillende locaties waar die operaties plaatsvinden, zijn inspiratiebronnen geweest voor het ontwerp van de tapijten.

Eerlijk inzicht in productiestappen van Meindertsma

Het hele proces is gedocumenteerd door filmmaker en fotograaf Roel van Toer die het tot een adembenemende film heeft samengesteld. De film neemt de toeschouwer niet alleen mee op reis naar de locaties die de basis vormen voor de ontwerpen, het geeft ook een eerlijk inzicht in de productiestappen die nodig zijn om het tapijt van Meindertsma te maken. Aangezien het project nog loopt (dankzij Covid-19), zal de montage van de film worden aangevuld met nieuw materiaal van elke nieuwe stap van het productieproces.

De website van Vakblad Mobilia biedt actualiteit voor professionals uit de ontwerp- en interieurbranche en richt zich daarbij hoofdzakelijk op de productgroepen vloeren en interieurtextiel.