'Thuisblijven wordt steeds meer gewaardeerd'

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Ondanks dat Nederlanders dit jaar verplicht meer dan ooit thuisblijven, kijkt meer dan driekwart (78 procent) ernaar uit om thuis te komen. Sterker nog, een derde (32 procent) is het thuiszijn door de lockdown zelfs meer gaan waarderen. Dit blijkt uit onderzoek van Luxaflex.

Als het gaat om thuisblijven vinden Nederlanders het vooral belangrijk dat ze zich veilig voelen en privacy hebben, blijkt uit het onderzoek. Bijna de helft (45 procent) geeft aan dat veiligheid een van de belangrijkste voorwaarden is om zich ergens thuis te kunnen voelen en een derde geeft aan dat privacy een aspect is waar zij veel waarde aan hechten.

Prettig thuisblijven door internet en elektronica

Waar hechten mannen en vrouwen het meeste waarde aan voor het ultieme thuisgevoel? Opvallend genoeg worden verschillende aspecten benoemd in het onderzoek van Luxaflex, dat eerder dit jaar een nieuwe collectie gordijnen introduceerde. Zo is het gevoel van veiligheid voor vrouwen iets belangrijker (49 procent) dan voor mannen (41 procent), terwijl mannen juist meer waarde hechten aan internet en elektronica (43 procent).

Interieur voor vrouwen iets belangrijker

Bij het creëren van een thuisgevoel speelt het interieur ook een rol. Voor mannen blijkt vooral een comfortabel interieur (31 procent) van belang, terwijl stijl een kleinere rol speelt (21 procent). Vrouwen hechten iets meer waarde aan zowel het comfort (35 procent) als de interieurstijl (31 procent).

Fijne buitenruimte, veel licht en persoonlijke items

De overige eigenschappen van een huis spelen ook een rol bij ons thuisgevoel. Voor Nederlanders zijn bijvoorbeeld de omgeving van het huis (24 procent), een fijne buitenruimte (24 procent), veel licht (22 procent) en persoonlijke items zoals foto’s en kunst (19 procent) van belang. Hoe het pand zelf eruitziet – of het nu nieuwbouw is of juist een karakteristiek huis – is het minst bepalend voor het thuisgevoel.