‹ Terug naar overzicht

TOGS-regeling toch beschikbaar voor interieurwinkels

Geplaatst op:
De overheid maakte zaterdagavond bekend dat de TOGS-regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren) toch voor winkelondernemers uit de interieurbranche beschikbaar komt. Vrijdag werd de regeling zonder deze sector gepubliceerd en ontstond veel commotie. Winkelondernemers kunnen zich vanaf 30 maart melden voor de tegemoetkoming van € 4.000 uit de regeling.

Vrijdagavond ontstond veel ophef omdat winkelondernemers buiten de TOGS-regeling zouden vallen. Onder meer branchevereniging INretail reageerde verbijsterd. Met deze maatregel kunnen door het coronavirus getroffen ondernemers € 4.000 van de overheid ontvangen.  Omzetten zijn gekelderd tot nul en interieurwinkels hebben deze euro’s keihard nodig om te overleven. Op sociale media barstte een storm van woedende reacties los en ook tweede kamerleden lieten van zich horen.

NOW en TOGS-regeling

Blijkbaar heeft het protest gewerkt. Als de loketten voor de andere regeling, de NOW voor werktijdverkorting open gaan, zullen zich ook daar veel non-food-retailers melden. Sinds de uitbraak van het coronavirus moesten talloze winkels en ketens hun deuren sluiten.