Trendz Najaar 2020 positief verlopen 

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
De inkoopbeurs Trendz Najaar op 20, 21 en 22 september in Evenementenhal Gorinchem is goed verlopen, dat laat beursorganisator Easyfairs Nederland weten. Voor hen en veel exposanten en bezoekers was het de eerste beurs sinds de corona-uitbraak.

“We kijken met een positief gevoel terug op drie mooie beursdagen”, verklaart Mascha de Bruin namens Trendz Najaar. “Wij hebben er alles aan gedaan om de beurs op een veilige wijze te organiseren en volgens de exposanten en bezoekers zijn we daar meer dan in geslaagd. Dat is fijn om te horen en wij willen dan ook iedereen ontzettend bedanken voor hun vertrouwen en belangstelling. Op naar januari 2021.”

Geen twijfels voor deelname Trendz Najaar 2020

“Ik heb helemaal niet getwijfeld om deel te nemen aan de beurs. Ik ging er vanuit dat er maatregelen werden genomen om onze veiligheid te borgen en dat is zeker aan alle kanten gelukt”, zegt exposant Judith van Valburg namens Madison Home. Ook de Belgische exposant Eddy Daniels van The Depot is positief: “Alles was hier superveilig georganiseerd. Bovendien kregen we allemaal een pakketje met handgels, mondmaskers en veiligheidsvoorschriften waarin we geadviseerd werden hoe we het contact met onze klanten het beste konden aangaan. Ik ben zeer blij dat de beurs is doorgegaan en dat ik mijn klanten weer kon zien en ontmoeten.”

Behoefte aan persoonlijk contact

Exposant Gijs van Utrecht geeft namens Decostar aan dat zowel hij als zijn klanten weer behoefte hadden aan persoonlijk contact. “En dat is nu weer mogelijk, dankzij deze beurs. Je merkt dat de sfeer en de stemming ook goed is. Iedereen is blij dat er weer een beurs in Nederland is waar ze producten live kunnen aanschouwen.” Marjolijn Lievers van House of Products: “Alles was goed geregeld: van het restaurant met overal anderhalve meter ruimte tot de hele duidelijke signing. Wij staan op deze beurs om te laten zien dat je ook in deze tijd aanwezig bent, dat je kan laten zien dat je een flexibele organisatie bent en je dus kan aanpassen aan de richtlijnen zoals die op dit moment van ons verwacht worden. Dat is juist een kracht. En dat deze tijd je niet in de weg staat om nog steeds je klanten te ontmoeten op een beurs.”

Bezoekers over Trendz Najaar 2020

Ook bezoekers spraken hun waardering en enthousiasme uit over de beurs. “Voor mij is het de eerste beurs weer. De dynamiek voelt weer vertrouwd, de dynamiek van live zaken doen. Dat hebben we enorm gemist. Doordat er zoveel veiligheidsmaatregelen genomen zijn, is het juist heel relaxt om hier te zijn”, geeft één van de bezoekers desgevraagd aan. Een andere bezoeker roemt met name de veiligheid. “Ik denk dat het hier veiliger is dan in de supermarkt. We zijn naar de beurs gekomen om te zien wat de ontwikkelingen zijn en te zien dat de handel weer op gang komt.”

Kleinere editie vanwege Covid-19

In totaal presenteerden zich 87 exposanten die verspreid over de drie beursdagen bezocht werden door 3.520 retailers. De Bruin: “Daarmee hebben we qua aantallen een kleinere editie dan andere jaren gehad, vanwege Covid-19. Maar kijkend naar de bezoekerskwaliteit zijn we erg tevreden. De bezoekende retailers kwamen heel doelgericht naar Trendz Najaar om hier hun inkopen voor de komende wintermaanden te doen. Daardoor kregen we van exposanten te horen dat ze naast bestaande, ook nieuwe klanten hebben gesproken. Tenslotte willen we graag ons petje afnemen voor alle exposanten en bezoekers, want zij hebben alle maatregelen gerespecteerd. Dat doet ons enorm goed en geeft ons veel vertrouwen in de volgende editie van Trendz Voorjaar in januari 2021.”

De website van Vakblad Mobilia biedt actualiteit voor professionals uit de ontwerp- en interieurbranche en richt zich daarbij hoofdzakelijk op de productgroepen vloeren en interieurtextiel.