A House of Happiness: verduurzaming in luxe stoffen

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Gordijnmerk A House of Happiness brengt dit seizoen Sustainable Luxury. Deze collectie combineert de huidige trend van luxe stoffen met de behoefte aan verduurzaming in de textielbranche. De chique stoffen en zware kwaliteiten zijn trending in de internationale hotels en vinden nu hun weg naar de Nederlandse huizen, aldus het bedrijf.

“De collectie is met recht chique te noemen”, legt Fenna Haaksma, hoofd productdevelopment van A House of Happiness, uit. “In de stijl van de luxe stoffen zien we veel velvet, veel glim en veel dramatische kleuren terug. In de nieuwe collectie voert daarom ook zilver, goud, charcoal en apatiet blauw de boventoon.” Vooral de stoffen Metropole en Metallic vallen op. Metropole is een stevig transparante, brandvertragende stof met duidelijke glans. De Metallic, zoals de naam al zegt, is een overgordijn met metaal-look. “Krachtig en essentieel voor de luxury-uitstraling”, vult Haaksma aan. De Metropole en Metallic hebben beide een uitgebreid assortiment kleuren, die op elkaar aansluiten. Twee andere opvallende stoffen zijn de velvet Pearl, een velours met parelmotief, en de Diamond, een delicate ausbrenner met diamand-motief.

Duurzaam geprint volgens a House of Happiness

“De meest glanzende stof in de collectie is de Goldleaf. Op glanzend doek is met duurzame inkt een chique bloemenmotief geprint, hiermee zijn drie combinaties ontstaan: charcoal-antraciet, blauwzilver en goud”, legt marketingverantwoordelijke Janneke Eizema uit. “Alle bedrukte stoffen zijn bedrukt met onze eigen duurzame textielprinter, waarmee we 80 procent water besparen en printen met milieuvriendelijke verfstoffen. Daarnaast hebben we in de nieuwe collectie gebruik gemaakt van gerecyclede garens. Hierdoor hebben we wederom onze collectie verder kunnen verduurzamen.”
A House of Happiness introduceert bij deze nieuwe collectie ook een innovatieve en chique confectie-methode. Dit is een ontwikkeling uit het eigen atelier. De hotelplooi heeft aan de voorkant een strakke en vlakke afwerking, passend bij de luxe uitstraling van de stoffen. De confectiemethode heeft namelijk een onzichtbare plooi, verwerkt aan de achterkant van de stof.