Fatboy werkt samen met (RED) voor aidsbestrijding

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Fatboy ontwerpt samen met organisatie (RED) een zitzak in beperkte oplagen. 10 procent van de aankoopprijs van elke (Fatboy)RED-zitzak gaat naar het Global Fund voor de strijd tegen aids. (RED) ondersteunt momenteel Global Fund-programma’s in acht landen in Sub-Saharaans Afrika, inclusief Lesotho, Zambia, Rwanda, Swaziland, Zuid-Afrika, Tanzania, Kenia en Ghana.

Iedere dag worden 400 baby’s geboren met hiv, maar hierin is relatief eenvoudig verandering in aan te brengen. Met één pil – die slechts 20 cent per dag kost – kan de overdracht van hiv van een moeder naar haar baby nagenoeg gestopt worden.

Eigenschappen

De (Fatboy)RED-zitzak is alleen geschikt voor binnengebruik en de stof van de zitzak is polyester. De vulling is van EPS (expanded polystyrene) en de coating is water- en stofafstotend. Reiniging van de zitzak kan het beste met lauw water en natuurlijke zeek. Intensief gebruik kan ervoor zorgen dat de vulling na een tijdje krimpt, maar hiervoor is de Refill beschikbaar. Hiermee kun je de zitzak helemaal vullen (350 liter) of hervullen (100 liter). De afmetingen bedragen 180 x 140 cm en het gewicht is 6,8 kg.