Husk: ‘gebreide bekledingsstof met ritmisch uiterlijk’

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Kvadrat Febrik lanceert in samenwerking met ontwerper Marc Thorpe Husk. Husk is een gebreide bekledingsstof die het ritmische uiterlijk van maiskolven moet uitdrukken. De vonk van inspiratie voor deze collectie kwam van de maïsvelden die het schilderachtige landschap van Noord-Italië kenmerken. Thorpe kwam deze tegen tijdens het werken aan een ontwerpproject in het gebied.

Ontwerper Marc Thorpe: “De schil van Husk is geïnspireerd op de lommerrijke buitenste schil van een korenaar. De onregelmatige lineaire textuur leent zich voor architectuur. De formele taal van het textiel speelt met ritmes van licht en schaduw en zachte organische tonen uit de natuur.”

Driedimensionale ribben

Husk is voorzien van driedimensionale ribben. Deze ribben hebben schijnbaar willekeurige diktes van vijf tot tien millimeter. Op het eerste gezicht lijkt het textiel een melange te zijn. Bij nadere inspectie onthult het kleurendetails die voortkomen uit de contrasten tussen het stiksel en de basis.

Rekbaar en zacht

Net als het gebreide textiel van Kvadrat Febrik is Husk rekbaar en zacht. Hierdoor klampt het zich goed vast aan rondingen en organische vormen, aldus de fabrikant. Het textiel is geschikt voor zowel particuliere als openbare ruimtes. Husk markeert een nieuw hoofdstuk in de langdurige relatie tussen Marc Thorpe en Kvadrat Febrik.