Vijftig jaar Heimtex: verrassend veelzijdig

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Het beurzenlandschap is aan het veranderen. Veel beurzen vinden nog maar om het jaar plaats, of helemaal niet meer. Andere beurzen zien hun aantallen teruglopen; zowel qua bezoekers als exposanten. Zo telde Heimtextil dit jaar 63.000 vakbezoekers tegenover 67.500 vorig jaar en 2.952 exposanten tegenover 3.025 in 2019. Tóch is er geen andere vakbeurs waar zoveel trends, collecties en innovaties te zien zijn op het brede gebied van gordijn- en meubelstoffen, karpetten, behang en andere vormen van wandbekleding, zonwering en raamsystemen, bad- en bedtextiel. Ook de meer dan fantastische trendpresentaties, vele extra exposities, tours en lezingen maken van Heimtex een must-see. De volgende Heimtextiel vindt plaats van 12 tot en met 15 januari 2021.

Trevira op Heimtextil

Heimtextil telde tal van speciale exposities, waaronder ook die van Trevira. Met de vlamvertragende polyester stoffen van ruim dertig Trevira-aanbieders, waren diverse thema-exposities ingericht, met inspirerende voorbeelden van hoe de nieuwste Trevira-stoffen in de projectmarkt toegepast kunnen worden.

Totempalen en paaldanseressen

De trendpresentatie kreeg dit jaar vorm onder leiding van het Stijlinstituut Amsterdam. Niet eerder was die expositie zo beweeglijk en levendig, met onder andere live skateboarders en paaldanseressen. Afgebeeld is de creatieve presentatie met een soort totempalen van het trendthema Multi-Local; over multiculturele identiteit en erfgoed. Stoffen zijn uitbundig en decoratief, in kruidige kleuren. Batik en ikat, jacquards en gobelins. Met volop versieringen: kralen, franjes en borduursels. Een genot om doorheen te dwalen!

Trend: marmer

Prachtig nieuw behang van Carlucci (Jab): de behangcollectie Intergalactic. Ook met bijpassende meubelstoffen Retroscape. Marmer- en lavadessins zijn een trend op zich.

www.heimtextil.com

Lees het volledige verslag in Mobilia 2-2020.