Ceratouch: alternatief voor keramische tegels

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
De Coretec-familie van USFloors is onlangs uitgebreid met een nieuw lid: Ceratouch. Een innovatie die het beste van twee werelden combineert: de look & feel van een keramische tegel, met het comfort en plaatsingsgemak van een zachte vloer. Voor zowel de woning-, project- als renovatiemarkt. Klik, klaar en direct beloopbaar, zijn de beloftes.

Coretec Stone Ceratouch is een harde vloer van verschillende lagen. Basis is een HD-kern van zeer compact kalksteengruis, zónder toevoeging van pvc, en een onderlaag van kurk. De vorm- en maatvastheid van de vloer worden gegarandeerd door twee sterke lagen vinyl aan weerszijden van de minerale kern. Hierdoor komt de vloer nooit bol te staan. Diverse slijtlagen zorgen voor een zeer hoge krasvastheid, die volgens de fabrikant gelijk is aan, of zelfs beter dan die van een keramische tegel.

Ceratouch lichter en minder kwetsbaar

Daarbij is Ceratouch natuurlijk veel lichter en minder kwetsbaar dan een keramische tegel. Het risico op breken tijdens de plaatsing, een frequent probleem bij keramische tegels, is nihil. Tot slot de toplaag van Ceraguard: een beschermende, kras- en impactbestendige thermoplastische laag, die speciaal voor deze vloer ontwikkeld werd. De matte look met reliëfstructuur maken de tegel- en steendessins extra realistisch.

Klik en klaar

Dankzij het handige kliksysteem is een Ceratouch-vloer snel en eenvoudig te plaatsen. Er komt immers geen lijm bij kijken. Ook is de vloer vorm- en maatvast, zelf-uitlijnend en 100 procent waterproof, dus ook geschikt voor bijvoorbeeld de keuken of badkamer. Er is keuze uit tal van natuurgetrouwe tegel- en steendecoren. Smalle, maar stevige voegen dragen bij aan een extra realistische look. Nóg een pluspunt: Ceratouch kan op elke ondergrond geplaatst worden. Zelfs op een bestaande vloer, die gewoon kan blijven liggen. De ondergrond hoeft niet vlak te zijn en vergt geen voorbereidend werk. De vloer past zich aan de meeste oneffenheden aan. Daarbij kan de vloer meteen na plaatsing belopen worden; vooral belangrijk bij commerciële toepassingen.

De website van Vakblad Mobilia biedt actualiteit voor professionals uit de ontwerp- en interieurbranche en richt zich daarbij hoofdzakelijk op de productgroepen vloeren en interieurtextiel.