Duurzaamheid blijft prioriteit voor modulyss

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Modulyss blijft stappen maken als het gaat om duurzaamheid. Na het eerder behalen van het Gold-niveau op 28 producten, heeft de tapijttegelfabrikant een Cradle to Cradle Certified Silver-certificaat in ontvangst mogen nemen voor maar liefst 99 producten. Hiermee is een indrukwekkend aantal van 127 producten van dit bedrijf voorzien van een Cradle to Cradle-certificaat.

Stefan Claeys, managing director bij modulyss: “Met deze extra Cradle to Cradle- certificeringen hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt in ons streven naar duurzaamheid en circulariteit.”

Duurzaamheid bereikt door meerdere middelen

Net zoals de Cradle to Cradle Certified Gold-producten van modulyss, worden de Silver-gecertificeerde producten gemaakt met 100 procent geregenereerd Econyl-garen, zijn ze uitgerust met een ecoBack-rugafwerking, die nu ook Cradle to Cradle CertifiedTM Gold is en zijn ze CO2-neutraal, dankzij het CO2RE-initiatief dat resterende broeikasgassen compenseert door klimaatprojecten te steunen.

Bijdrage voor circulaire economie

De Cradle to Cradle Certified Gold-rugafwerking, ecoBack, is niet alleen pvc- en bitumenvrij, maar bevat ook een polyolefinelaag met minimaal 75 procent gerecycleerd materiaal. Bovendien kan deze tapijttegelrug aan het einde van zijn levensduur gerecycleerd worden tot een nieuwe backing en draagt ze op deze manier bij aan een circulaire economie.

De website van Vakblad Mobilia biedt actualiteit voor professionals uit de ontwerp- en interieurbranche en richt zich daarbij hoofdzakelijk op de productgroepen vloeren en interieurtextiel.