Geluidsisolatielaag van Bolon biedt demping tot 22 decibel

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Fabrikant Bolon introduceert een nieuwe en verbeterde geluidsisolatielaag voor vloeren. Hiermee moeten de designvloeren van het bedrijf een nog betere keuze worden voor gebouwen als hotels, kantoren en openbare ruimtes. De isolerende viltlaag verbetert de contactgeluidsisolatie tot maximaal 22 dB.

“We zijn er trots op dat we deze nieuwe geluidsisolatielaag eindelijk op de markt kunnen brengen, omdat akoestische vloeren de kwaliteit van het binnenmilieu en de totale ervaring aanzienlijk verbeteren”, aldus Marie Eklund, ceo van Bolon. “Dit is uiterst belangrijk in hotels en kantoren, in gangen en boven vergaderzalen. De vloeren absorberen tot 15 procent van alle geluiden of ruis.”

Gerecycled materiaal in alle vloeren van Bolon

In 100 procent van alle Bolon-collecties is gerecycled materiaal van vóór consumptie verwerkt. Met de geluidsisolerende laag voegt het bedrijf 90 procent gerecyclede polyestervezels toe uit van de consument afkomstig afval, namelijk petflessen. Hierdoor beschikt een vloer van deze fabrikant naar eigen zeggen over het hoogste percentage afvalmateriaal van alle producten in het assortiment.

Verschillende ruimtes, verschillende behoeften

Voor verschillende ruimtes bestaan verschillende behoeften. Het naadloos op elkaar aansluiten hiervan kan een behoorlijke uitdaging zijn, maar het akoestisch vloervilt van Bolon moet een goede oplossing bieden. De isolatielaag geeft de akoestische vloer namelijk een totale dikte van 5 mm. Het product is, indien gewenst, bovendien te combineren met andere (niet-akoestische) textielvloeren. De nieuwe collectie is wereldwijd verkrijgbaar vanaf 7 oktober.

De website van Vakblad Mobilia biedt actualiteit voor professionals uit de ontwerp- en interieurbranche en richt zich daarbij hoofdzakelijk op de productgroepen vloeren en interieurtextiel.