Look Both Ways: 'trendy én robuust'

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Interface onthult Look Both Ways. Deze nieuwe collectie moet ontwerpers een trendy vloersysteem met de robuuste uitstraling van composietmaterialen zoals beton en terrazzo bieden. Dit wordt gecombineerd met de akoestiek, het onderhoud en de gebruiksvoordelen van luxe vinyltegels (lvt) en tapijttegels.

Look Both Ways is een ontwerp van ontwerper Kari Pei en haar team bij Interface. Met complementaire patronen en structuren biedt de collectie het beste van twee werelden, aldus Pei. Het bevat zowel harde als zachte materialen. Ook biedt het zowel speelse als serene dessins waarin mineraaltinten en levendige kleuren elkaar afwisselen. “Look Both Ways maakt een dessin mogelijk met een naadloze overloop van hard naar zacht.”

Nieuw leven

Pei vervolgt: “De kijk op beton en terrazzo blazen we nieuw leven in. Dit doen we door inspiratie te halen uit houtsnijwerken en confetti. Look Both Ways bevat daardoor een diversiteit aan kleuren en structuren die geluk en focus uitstralen. Toch absorbeert de collectie meer geluid dan de meeste alternatieve vloeren. Hard en zacht, plush en egaal, met patronen of neutraal. De collectie levert zo veel verschillende combinaties. En het is meer dan alleen een vloer waarop je loopt. Het zorgt ervoor dat je twee keer kijkt om alles te kunnen zien.”

Oneindig veel designcombinaties

Met in totaal acht producten  moet Look Both Ways oneindig veel designcombinaties mogelijk maken. Hierbij gaat het vier tapijttegels en vier lvt-designs met een verscheidenheid aan patronen, structuren en kleurstellingen. Met het modulaire vloersysteem van Interface zijn tapijt en lvt bovendien gemakkelijk en efficiënt naast elkaar te installeren. Zo ontstaat een geïntegreerde vloer zonder overgangsstrips. Alle producten uit de collectie hebben hetzelfde formaat van 50 bij 50 centimeter.