Marlin Contract: Flexibiliteit als grote kracht

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Toen Arnold Waanders in 2007 begon met Marlin Contract – na een carrière die hem in verschillende functies bij tapijtfabrikanten en -leveranciers had geleid – wist hij dat hij het anders moest aanpakken om een deel van de markt te bemachtigen. Sindsdien doet hij dat met verve. Marlin Contract focust zich namelijk op speciale producten voor de contractmarkt. Het is het eerste bedrijf met tapijt in de collectie dat we dit jaar in een speciale Mobilia-serie belichten.

Vanaf het begin werkt Waanders samen met het Schotse STS en de Deense fabrikant Fletco Carpets. “We werken voor architecten en stemmen onze collecties op hun wensen af. Die collecties ontwikkelen wij en worden geproduceerd door Fletco of STS.”

Architecten vragen naar combinaties Marlin Contract

“Onze focus ligt op Nederlandse architecten, interieurarchitecten, totaalinrichters en woning- en projectinrichters.” Marlin heeft meer dan honderd eigen kwaliteiten tapijt en tapijttegels. “En dat aantal groeit nog steeds. Verder brengen we ook aanvullende producten op de Nederlandse markt.”
“Vorig jaar verbreedden we ons aanbod met de geweven collectie van Ntgrate, die zeer goed aansluit bij de groeiende vraag van architecten en inrichters. Zij willen dit soort onderhoudsvriendelijke textiele vloeren graag aanbieden aan hun klanten. Later dit jaar komen we met een exclusieve collectie LVT-planken op een hoog niveau, met speciale aandacht voor akoestiek.”

NEDshapes: tapijttegels, maar dan anders

Bekend is het bedrijf vanwege hun unieke lasergesneden geweven tegels en de collectie NEDshapes, waar we in Mobilia 1-2020 in de uitgebreide tapijtspecial ook al aandacht aan besteedden. ‘Iets nieuws in tapijttegelland’ is de kreet die hier zeker voor geldt. Het is bijna Escheriaans, hoe de tapijttegels in verschillende vormen en kleuren eruitzien. “Er kan zoveel! We zijn zeer flexibel en kunnen op maat ontwikkelen en leveren. Dat is onze toegevoegde waarde, door de hele collectie heen.”