Schoonloopmat huren voor duurzame reiniging

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Een gehuurde schoonloopmat kan na het wassen ongeveer 200 keer opnieuw gebruikt worden. De mat hoeft echter geen persoonlijke eigendom te zijn. "Gebruiken in plaats van bezitten" is het motto van textieldienstverlener Mewa, die een huurservice voor matten aanbiedt. Zo blijft het vuil op een duurzame manier weg uit onder meer bedrijfshallen, werkplaatsen en showrooms.

Het in Amersfoort gevestigde Mewa wast elk jaar zo’n 2,5 miljoen schoonloopmatten. Het bedrijf biedt textielsharing aan voor B2B-klanten. In het geval van een schoonloopmat betekent dit: één keer bestellen, maar steeds opnieuw gebruiken, zonder zich om het wassen van de matten te moeten bekommeren. De klanten ontvangen matten die op hun noden afgestemd zijn. Op vooraf overeengekomen tijdstippen haalt een chauffeur van Mewa de vuile matten op en levert in de plaats schone matten af.

Schoonloopmat in twee uitvoeringen

De dienstverlener wast de schoonloopmat in industriële wasstraten, die zelfs het hardnekkigste vuil uit de matten verwijderen. Een mat kan vervolgens nog zo’n 200 keer gebruikt worden voordat ze vervangen moet worden, aldus Mewa. Op deze manier is een gehuurde schoonloopmat een stuk milieuvriendelijker dan veel gekochte producten. De matten zijn beschikbaar in twee uitvoeringen: als vloermat of als borstelmat voor zones waar er zeer veel vuil binnenkomt. De respectievelijk grijze en zwarte matten zijn onderaan voorzien van een anti-sliplaag, waardoor ze niet verschuiven. Ze kunnen ook met een logo bedrukt worden.

De website van Vakblad Mobilia biedt actualiteit voor professionals uit de ontwerp- en interieurbranche en richt zich daarbij hoofdzakelijk op de productgroepen vloeren en interieurtextiel.