Tapijtspecial: Focus op zachte vloerbedekking

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Vakblad Mobilia roept 2020 uit tot het jaar van de zachte vloerbedekking. We gaan dit jaar extra aandacht besteden aan tapijt en vloerkleden in alle facetten, Modint gaat een aantal columns voor ons verzorgen en we beginnen met deze special.

Interface

Interface, dat naast CO2-neutrale tapijttegels ook veerkrachtige vloeren op de markt brengt (vinyltegels en de rubbervloeren van Nora), wil met zijn interieurs het welzijn, de productiviteit en de creativiteit in het algemeen en de duurzaamheid van de planeet ondersteunen. Trade marketingmanager Benelux Jeroen Floris meldt met de collectie Look Both Ways de meest recente noviteit op tapijtgebied. Of, zoals de naam het al zegt, eigenlijk gaat het niet alleen om tapijt. “Met complementaire patronen en structuren biedt de collectie het beste van twee werelden. Het gaat om zowel harde als zachte materialen en zowel om serene als speelse dessins.”
Vice-president productdesign van Interface, Kari Pei, die aan het hoofd van het team stond dat de collectie ontwierp: “Het maakt een dessin mogelijk met een naadloze overloop van hard naar zacht. De kijk op beton en terrazzo blazen we nieuw leven in door inspiratie te halen uit houtsnijwerken en confetti. De collectie levert veel verschillende combinaties en is meer dan alleen een vloer waarop je loopt. Het zorgt ervoor dat je twee keer kijkt om alles te kunnen zien.”
Look Both Ways bestaat uit acht producten: vier tapijttegels en vier lvt-designs met verschillende patronen, structuren en kleurstellingen. Pei: “Dat maakt oneindig veel designcombinaties mogelijk. En met ons modulaire vloerensysteem zijn tapijt en lvt gemakkelijk en efficiënt naast elkaar te installeren. Zo ontstaat een geïntegreerde vloer zonder overgangsstrips. Alle producten uit de collectie hebben hetzelfde formaat: 50 bij 50 centimeter.”
De collectie bestaat uit op betongeïnspireerde tapijttegels en lvt-ontwerpen (Step in Time, Step it Up, Step this Way, Walk of Life en Walk About) en drie confetti-achtige collecties (Step Aside, Walk the Isle en Walk on By). De tapijttegels (dat zijn de collecties die de naam Step dragen) zijn gemaakt van gerecycled nylon.

Hebeta

Hebeta Tapijt introduceerde in 2019 een nieuwe collectie onder de naam Botanicus. “We zien dat bedrukte tapijten steeds populairder worden”, zegt marketingmanager Johan Kleppe. “Je kunt er natuurlijk alle kanten mee op. Botanicus is een collectie die we met de Chromojet exclusive printing-verfmethode bedrukken. De vier kleuren die we standaard in de collectie hebben, kunnen we zo heel eenvoudig aanpassen naar eigen kleuren. En ook een ander design is zo gemaakt. Zo kun je eindeloos combineren met dit tapijt, dat in kamerbrede variant gemaakt wordt. Maar we hebben hier ook drie standaard maten in karpetten van in de markt gezet. De Botanicus is geschikt voor zware projecten, met een brandklassenormering van Bfl s1. De pool is gemaakt van 100 procent polyamide Imprel-garens.”

Lees het volledige artikel in Mobilia 1-2020.