Verdere verduurzaming lvt van Interface

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Interface zet een volgende stap in verduurzaming: de luxe vinyltegels (lvt) van de fabrikant bestaan nu voor 39 procent uit gerecyclede materialen. Het gaat om materiaal dat tijdens de winning van grondstoffen uit de afvalstroom wordt gehaald en hergebruikt. Met deze innovatie zet het bedrijf een belangrijke stap in het verder verduurzamen van zijn vloerencollectie en in hun Climate Take Back-missie tegen opwarming van de aarde. De tegels worden aan het einde van hun levenscyclus opgenomen in het recyclingprogramma van Interface, waardoor zoveel mogelijk circulair gewerkt wordt.

In 2017 lanceerde Interface een collectie luxe vinyltegels bestaande uit 100 procent nieuw vinyl en vrij van schadelijke stoffen zoals ftalaten en zware chemische materialen. Met deze formule kan het bedrijf de inhoud van het product en het productieproces volledig controleren. Een noodzakelijke stap om zich ervan te verzekeren dat de lvt-tegels recyclebaar zijn. De vloerenfabrikant onderzoekt continu hoe het de lvt-collectie nog verder kan verduurzamen. Resultaat hiervan is dat de lvt-vloeren nu voor 39 procent uit gerecycled materiaal bestaan.

Hergebruik grondstoffen voor verduurzaming

Tijdens het winnen van grondstoffen voor de vloeren ontstaat uit de afvalstroom kalksteenmateriaal. Dit materiaal wordt nu hergebruikt in het vinyl van de tegelcollectie. “Door deze waardevolle grondstoffen te hergebruiken en te verwerken in onze vloertegels zetten we een volgende stap in onze Climate Take Back-missie tegen opwarming van de aarde. Bovendien willen we met deze ontwikkeling ook andere fabrikanten inspireren en stimuleren om verder te verduurzamen,” aldus Janneke Leenaars, duurzaamheidsmanager in de Benelux.

Recyclingprogramma

De innovatie is toegepast op alle lvt-producten en -collecties (Level Set, Studio Set, Drawn Lines en Native Fabric) van Interface. Tegels die aan het einde van hun cyclus zijn, geeft het bedrijf een nieuw leven via recyclingprogramma: ReEntry. In dit programma worden oude vloertegels door de fabrikant opgehaald en grotendeels hergebruikt, om zo circulair mogelijk te werken.