Visgraat én Hongaarse punt van mFLOR

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
De populaire visgraat Parva Oak van mFLOR is nu ook beschikbaar in Hongaarse punt: de Parva Oak Chevron. Omdat de kleuropties gelijk zijn, is deze Parva Oak Chevron perfect te combineren met de eerder dit jaar geïntroduceerde collecties Parva Oak en Authentic Oak XL. Hiermee zijn de creatieve legmogelijkheden haast eindeloos.

De legvorm visgraat blijft onverminderd populair bij consumenten. Karakteristiek voor de visgraatvloeren Authentic Oak XL en de Parva Oak (Chevron) is het natuurgetrouwe, eiken dessin, verkrijgbaar in diverse warme kleuren. De drie collecties bieden alle comfortabele voordelen van een pvc-vloer, met een uitstraling die niet van echt hout te onderscheiden is. De Authentic Oak heeft lange, brede planken en is voorzien van de zicht- en voelbare ‘Natural Touch’ structuur. Voor een optimaal authentieke uitstraling: knoesten zien = knoesten voelen. De Parva Oak-collectie heeft een kleiner formaat en is daarmee uitermate geschikt om in het populaire visgraatpatroon te leggen.

Visgraat met scherpe hoek

Met de introductie van de Parva Oak Chevron, zijn de mogelijkheden van het eiken dessin nóg verder uitgebreid. De stroken van deze nieuwe collectie hebben hoeken van 45 graden, waardoor deze eenvoudig gelegd kunnen worden in de populaire en luxueus ogende Hongaarse punt. mFLOR heeft bewust gekozen voor een vrij scherpe hoek: zo ontstaan immers smallere banen, waardoor de lengte van een ruimte nog meer geaccentueerd wordt.

Stabiliteit

De stroken van de nieuwe Parva Oak Chevron-collectie zijn 80,01 cm lang en 13,34 cm breed. Net als de Authentic Oak XL en Parva Oak zijn de stroken 2,5 mm dik en voorzien van een 0,55 mm dikke slijtlaag. De vloerdelen zijn zeer vorm- en maatvast. Stabiliteit is een belangrijk punt, vooral bij een bijzonder legpatroon als de Hongaarse punt. De keuze voor mFLOR is ook een keuze voor comfort. Alle vloeren zijn sterk, stil, warm en licht in onderhoud. Doordat de kleuren van de drie collecties overeenkomen, zijn deze perfect met elkaar te combineren. De ervaren vakman kan haast eindeloos variëren in formaat en patroon.

Indoor Air Quality Gold

De pvc-vloeren van mFLOR zijn opgebouwd uit verschillende lagen, waarbij de fabrikant bij iedere laag bewuste keuzes heeft gemaakt ten aanzien van veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. Zo is de rug gemaakt van 100 procent ftalaatvrije pvc. Ook de nieuwe Parva Oak Chevron-vloer is gecertificeerd met het ‘Indoor Air Quality Gold Standard’ van Eurofins, een onafhankelijk en internationaal gerenommeerd testlaboratorium. De daarbij toegestane emissiewaarden liggen veel lager dan bij iedere andere nationale standaard. Zo kan mFLOR een fris en aangenaam binnenklimaat garanderen, zonder vervelende ervaringen met hoofdpijn of nare geuren door emissies.

Gezondheid

mFLOR gaat nog een stap verder qua veiligheid en gezondheid. Zo voldoen hun designvloeren niet alleen aan de strengste normen van ECHA voor interieurtoepassingen, maar zelfs aan dezelfde norm die gesteld is voor kunststof materialen in speelgoed en kinderverzorgingsartikelen die in de mond gestopt mogen worden. mFLOR maakt enkel gebruik van een ftalaatvrije weekmaker. “Als het aan onze productie ligt, kan er van de vloer gegeten worden”, aldus Lisette Dammers, productmanager bij mFLOR International.

Sense of Living

Dammers vertelt dat mFLOR de consument wil prikkelen met álle zintuigen: zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Dat vraagt om nadere uitleg. Dammers: “Ons motto is ‘mFLOR: Sense of Living’. Dus: zie de mooiste, natuurechte dessins. Voel de natuurlijke structuren met mFLOR Natural Touch. Ervaar de aangename akoestiek en het prettige loopgeluid. Geniet van een fris en veilig binnenklimaat door de minimale emissies. En proef de sfeer die je met een vloer kunt creëren.”

De website van Vakblad Mobilia biedt actualiteit voor professionals uit de ontwerp- en interieurbranche en richt zich daarbij hoofdzakelijk op de productgroepen vloeren en interieurtextiel.