Vloerkeuze: materiaal, prijs en kleur belangrijkste factoren

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Driekwart van de Nederlanders vindt het niet moeilijk om een vloerkeuze te maken. Vrouwen vinden praktische vloeren belangrijker dan mannen. En bijna alle Nederlanders doen langer dan zeven jaar met een vloer in huis. Dit zijn enkele uitkomsten van een onderzoek dat gietvloerenfabrikant Epi heeft laten uitvoeren. Dit onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met Multiscope onder 1.005 respondenten, in juli van dit jaar.

Een vloer bepaalt mede de sfeer in huis. Het type vloer (hout, pvc, laminaat, gietvloer, tegels) is voor 62 procent van de Nederlanders dan ook de belangrijkste factor. De prijs volgt met 57 procent. Dit is zowel bij mannen als vrouwen het geval. Opmerkelijk is dat mannen kwaliteit als derde belangrijkste factor aangegeven en vrouwen de kleur van de vloer. Nog een aantal belangrijke factoren: onderhoudsvriendelijkheid (27 procent), levensduur (20 procent), kras- en vlakbestendigheid (12 procent) en geschiktheid voor vloerverwarming (12 procent).

Gietvloer bij de aanschaf

18 procent van de Nederlanders overweegt een gietvloer bij de aanschaf van een nieuwe vloer in. Soms wordt er getwijfeld of dit type vloer het interieur kil maakt (39 procent), te duur is (36 procent) en snel krassen of strepen oploopt (19 procent). Meer vrouwen (64 procent) dan mannen (60 procent) zeggen een praktische vloer belangrijker te vinden dan een stijlvolle vloer. Bijna alle Nederlanders (91 procent) geven aan hun vloer liever in de winkel dan online te kopen.