Digitex presenteert zijn geluidsabsorberende oplossingen voor een voor een beter akoestisch comfort op de beurs Architect@Work die wordt gehouden in Rotterdam, Berlijn en Stuttgart. Deze oplossingen bestaan uit op maat gemaakte plafondpanelen, ruimteverdelers en wandbekleding. Nieuw in het assortiment is de range Tempo Mix, die zich kenmerkt door vrijwel onbeperkte en individuele ontwerpmogelijkheden.

 

Het Franse bedrijf Digitex produceert wandbekleding, panelen en mobiele elementen. De producten zijn gecertificeerd voor CSTB αw=1 en verminderen de nagalmtijd RT60 (nagalmtijd 60) over het gehele frequentiebereik.

Naadloze combinatie van de afdekking

Met de range Tempo Mix kunnen verschillende kleuren en texturen worden gecombineerd op één enkel geluidsabsorberend element zonder dat er een overdaad ontstaat. De technische innovatie zit hem in de naadloze combinatie van de afdekking. Er zijn meer dan 130 kleuren en vier verschillende ontwerpen beschikbaar, die uitneembaar en wasbaar zijn. Met behulp van digitale bedrukking kunnen ze ook worden voorzien van een logo of een patroon – er zijn geen grenzen aan de ontwerpvrijheid. Tempo Mix maakt deel uit van het Tempo Inspiration-assortiment, waarin het bedrijf alle criteria voor maatwerkproducten samenbrengt. Het gehele Tempo-assortiment voldoet aan de brandklasse Bs2d0 voor brandvertragende bouwmaterialen.

Op maat

Digitex maakt producten op maat en presenteert de onder meer op Architect@Work. De vormen, maten, kleuren, materialen en legsystemen van Tempo-producten kunnen individueel worden gecombineerd volgens de specificaties. Zo kunnen geluiddempers in specifieke formaten worden gemaakt, uitsparingen voor verlichtingsarmaturen en ventilatieopeningen worden verborgen. Of het nu gaat om hangend materiaal, ter vervanging van hangende plafondpanelen, wandmateriaal of mobiele kantoorwanden – de geluidsabsorberende oplossingen zijn decoratief en zorgen voor een unieke sfeer in de ruimte.

Eenvoudig aan wand of plafond

“Bij de herinrichting van een hotel hadden we een mix van kleuren in gedachten die in harmonie met het meubilair moesten zijn. Met behulp van de Tempo Mix-range konden de streepmotieven worden gecombineerd op één enkel element. De panelen kunnen eenvoudig aan de wand of het plafond worden bevestigd zonder de steunligger te beschadigen, en net zo gemakkelijk weer worden verwijderd“, aldus Vincent Honvault, interieurarchitect bij bureau CAD.

Westen van Frankrijk

De productie van Digitex vindt plaats in de vestiging in het westen van Frankrijk. Alle componenten zijn gelabeld volgens de Franse regelgeving met betrekking tot VOS-emissies, emissieklasse A+, wat staat voor bijzonder emissiearme producten.