Op het gebied van vloerkleden zoekt de consument vooral naar jute vloerkleden. Op de tweede plaats staat wol als materiaalsoort van vloerkleden en de top drie wordt gecompleteerd door sisal. Wol kent over de afgelopen paar jaar de sterkste groei qua populariteit. Zo blijkyt uit een onlangs gepubliceerd rapport van Marktdata.nl

Naar welke specifieke materiaalsoorten wordt er het meest gezocht op het gebied van vloerkleden? Bij deze analyse is een aantal materiaalsoorten onderscheiden zoals in onderstaand figuur weergegeven. Deze indeling is tot stand gekomen op basis van de meest voorkomende zoektermen. Het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten van een materiaalsoort is een optelsom van alle verschillende zoekwoordcombinaties waarin het soort materiaal als zoekterm voorkomt in relatie tot vloerkleden. Het materiaalsoort met het meeste zoekvolume is jute. In de afgelopen vier jaar werd er ruim 21.000 keer per maand in de Google zoekmachine in Nederland gezocht met de term “jute” in de zoekopdracht in relatie tot vloerkleden. Wol behaalde per maand gemiddeld ruim 12.000 zoekopdrachten.

Ruim 43 procent van het zoekvolume met materiaal-aanduiding heeft betrekking op jute. Op de tweede plaats staat wol met een aandeel van krap 25 procent in het zoekvolume. De nummer drie is sisal, dat 11,8 procent van het zoekvolume vertegenwoordigt. De categorie overige materiaalsoorten bestaat onder meer uit velours, riet, velvet, viscose, rotan, vinyl, polypropyleen, katoen, plastic, fluweel, kokos, bamboe en linnen. De cijfers van deze materiaalsoorten zijn te vinden in de Vloerbedekking Marktmonitor 2023.

https://www.marktdata.nl/rapporten/Vloerbedekking-Marktmonitor-2023