R+T, de belangrijkste vakbeurs voor rolluiken, deuren/poorten en zonwering werd dit jaar gehouden van 19 tot en met 23 februari in Stuttgart. Met 1.020 exposanten uit 43 landen en 61. 232 bezoekers uit 146 landen is de organisatie zeer tevreden over deze editie van de beurs die om de drie jaar plaatsvindt.

“Dit is en blijft de grootste en meest internationale beurs op dit vakgebied. We zijn blij dat we de aantallen van de vorige keer hebben gehaald en dat de kwaliteit van de beurs alleen maar hoger is geworden”, aldus Roland Bleinroth, President en CEO van Messe Stuttgart. “Na een gedwongen onderbreking van zes jaar hadden we zeer hoge verwachtingen van deze editie en die zijn uitgekomen en zelfs overtroffen.” Sebastian Schmid, Vice President van Messe Stuttgart: “We verbinden zeer positieve conclusies aan R+T 2024. Iedereen in de branche is weer bij elkaar gekomen hier in Stuttgart en dat maakt ons meer dan trots. We zijn onze trouwe exposanten en bezoekers dan ook zeer dankbaar.”

Het motto van deze editie “Create. Sustainable. Future. TogetheR+T.” heeft volgens de organisatie bijgedragen aan het succes. Duurzaamheid gonsde door de gangpaden en ook de product demonstraties draaide vaak om dit onderwerp. Net als zuinig omgaan met energie. Bezoekers gaven aan dat hun technische kennis dankzij de exposanten nog verder is toegenomen. Een ander succesnummer was de uitreiking van de R+T Innovation Award op de avond voor de opening van de beurs. Maar liefst 29 producten van 25 producenten vielen in de prijzen. Er waren nog 3 extra awards, alle producten waren vanaf de volgende dag op de beurs te zien en de organisatie kon weer een veer in het eigen achterwerk steken: “We hebben duidelijk laten zien hoe belangrijk we zijn als innovatief platform.”

Er was meer te doen en te zien tijdens de beurs: het Doors/Gates Forum, het R+T Smart Home Forum, het ES-SO Seminar, de speciale show  ‘Young talents’ en de Craftsmen’s Battle, bijvoorbeeld. Voor architecten was er de R+T Architects’ Day. Ook OUTDOOR. AMBIENTE. LIVING. trok veel bezoekers naar het buitengedeelte van de beurs met openlucht oplossingen voor terrassen die het hele jaar door zijn geopend. “Met ons randprogramma hebben we de thema’s van deze tijd voor de branche goed benoemd, getuige de vele bezoekers van de evenementen”, aldus een glunderende Sebastian Schmid.


De beurs was dus een groot succes, van start tot finish. “Alleen maar blije gezichten op de stands, iedere dag, en niet alleen standhouders en bezoekers. Ook de journalisten waren zeer tevreden en dit geldt ook voor de brancheverenigingen die ons helpen met het organiseren van de beurs”, aldus Roland Bleinroth. “Er waren meer beslissers dan in 2018, er waren meer internationale bezoekers, er was een duidelijk grotere koopbereidheid dan zes jaar geleden met meer dan 80 procent van de bezoekers die zeiden te gaan investeren. We waren nu open van maandag tot en met vrijdag en dat is ook een goede keuze gebleken.”

De volgende R+T is in februari 2027 in Stuttgart.