A House of Happiness trapt het jaar af met een nieuwe collectie gordijnstoffen! Betreed een wereld van duurzame luxe met de bio-based stoffencollectie, waar natuurlijke materialen als wol, linnen, bamboe, jute en katoen samenkomen in een harmonie van comfort en stijl.

Bio-based grondstoffen zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Deze grondstoffen nemen tijdens de groei CO2 op en na het oogsten zullen ze snel weer terug groeien. Natuurlijke vezels worden gemaakt van planten, of hebben een dierlijke oorsprong. Hernieuwbare grondstoffen raken nooit op. Ze groeien snel aan en kunnen steeds weer geoogst of gewonnen worden. Al de stoffen met een bio-based label zijn voor 100% gemaakt van bio-based vezels. Dit vergemakkelijkt het recycleproces. Met een focus op en groenere toekomst, kan je de keus maken die zowel stijlvol als eco bewust is.

Linnen

Ontdek de tijdloze schoonheid van linnen: een eco vriendelijke keuze met een verhaal. In slechts 100 dagen groeit de vlasplant uit tot een verfijnde vezel, klaar om tot leven te komen. Het soepele, gewassen linnen geeft je interieur binnen no-time een relaxte en pure uitstraling. Door de natuurlijke glans en mooie structuur staat linnen bekend om zijn unieke karakter. De onregelmatigheden in de stof vormen de charme van deze natuurlijke vezel.

Wol

Waan je in de luxe van wollen gordijnen, vakkundig vervaardigd van de haren van schapen. Bij A House of Happiness staat dierenwelzijn voorop, daarom is deze wol mulesingvrij. De unieke kroezing van wol zorgt voor veerkracht, waardoor de stof niet kreukt, zijn vorm behoudt en weinig slijt. Wol, met zijn natuurlijke eigenschappen zoals brandvertraging, geluidsabsorberend, antistatische vermogen en geur- en vlekweerstand, biedt naast deze meerwaarde ook warmte in je interieur.

Bamboe

Ontdek de zachte natuurlijke pracht van bamboe. De bamboeplant groeit in slechts 45 tot 60 dagen uit in een indrukwekkende plant van wel 23 meter hoog. Deze groeiwijze is wat bamboe milieuvriendelijk maakt. Bamboe, van nature antibacterieel, behoudt deze kwaliteit in het ongeverfde doek. De bamboestoffen zijn zacht, soepel, antistatisch en kreuken nauwelijks. Voeg een vleugje natuurlijke luxe toe aan jouw huis en geniet van een gezondere leefomgeving.

Jute

De natuurlijke touche van jute, een tijdloze vezel met een rijke geschiedenis. Uit de stengels van de juteplant wordt deze sterke stof vervaardigd. Doordat de planten gedijen in natte en warme klimaten hebben ze slechts vier tot zes maanden nodig om uit te groeien tot een drie meter hoge plant, waarna ze geoogst kunnen worden. Jute staat bekend om zijn sterkte en duurzaamheid, waarbij onregelmatigheden in structuur de natuurlijke charme van de vezel benadrukken.

Katoen

Uit de zachte pluizen van de katoenplant groeit in 100 dagen een volgroeide en bloeiende plant. Het duurt dan nog 60 dagen tot de zaadpeulen openbarsten en de kostbare katoenvezels tevoorschijn komen. In de bio-based collectie wordt BCI-katoen vervaardigd. Dit betekent dat er minder water en minder bestrijdingsmiddelen worden gebruikt en dat er aandacht is voor bodemgezondheid en milieu. Katoen is geliefd om zijn zachtheid, soepelheid en ademende eigenschappen.

 

Bekijk de gehele bio-based collectie op www.ahouseofhappiness.com