De Vrouwen in het Parket hadden op 3 april een inspirerende bijeenkomst. 32 vrouwen, allemaal werkzaam in de parketbranche, trokken naar Wijk bij Duurstede en Culemborg.

Bij de Plinten & Profielen centrale (PCC) in Wijk bij Duurstede werd er gestart met een heerlijke lunch. Vervolgens gaf Marjan Spronk van Inretail een presentatie over ‘de veeleisende consument’. Hoe ga je daar tegenwoordig mee om? Diverse praktijkvoorbeelden en tips zijn de revue gepasseerd. Open en eerlijke communicatie met de consument is het belangrijkste. Aansluitend zijn zij afgereisd naar het Kennis- en Inspiratiecentrum in Culemborg (KICC) van Ariëtte Deley en Corine Hoolmans. De avond werd afgesloten met een heerlijk diner. Kortom: het was een gezellige en leerzame dag vol inspiratie voor alle vrouwen in het parket.

Zoals altijd mag ook een bezoekje aan de showroom van één van de vrouwen uit de groep niet ontbreken. Een kijkje in de keuken om te zien hoe andere showrooms zijn opgebouwd en waarom daarvoor is gekozen. Een mooie manier om van elkaar te leren en ideeën op te doen. Dit keer was het hét Kennis- en Inspiratiecentrum in Culemborg. Een ware inspiratiebron op het gebied van vloeren, wanden en raamdecoratie. De showroom is meer dan 600 m2 groot met 30 verschillende merken. De showroom van KICC is een goede combinatie tussen vakmanschap en creativiteit. Corine Hoolmans en Ariëtte Deley zijn samen dit initiatief gestart en langzaam maar zeker is het uitgegroeid tot een prachtig Kennis- en Inspiratiecentrum.

Vrouwen in het Parket is een initiatief van Lisa Klaassen, zij is eigenaar van de Plinten & Profielen Centrale, met als doel vrouwen in de parketbranche bijeen te brengen. Een netwerkgroep om kennis en ervaringen te delen, elkaar te inspireren en te ondersteunen. In de door mannen gedomineerde parketbranche is ‘Vrouwen in het Parket’ er voor de vrouwen die behoefte hebben om op een laagdrempelige manier met elkaar te sparren over het prachtige ambacht. Inmiddels is het netwerk uitgegroeid tot een groep van zo’n 50 vrouwen.

Ben jij een vrouw in de parketbranche? En lijkt het je leuk om erbij te zijn en onderdeel te worden van ‘Vrouwen in het Parket’? Stuur dan een mail naar l.klaassen@plintenenprofielencentrale.nl.