John van Zweden Woninginrichting bestaat 65 jaar

 

28 januari 2023 was het zover. Op de dag af bestond John van Zweden Woninginrichting, gevestigd aan de Oude Haagweg te Den Haag, 65 jaar. Dit is afgelopen zaterdagavond groots gevierd. Talloze genodigden werden ook nog eens getrakteerd op een nieuwe primeur: Behangparadijs John van Zweden wordt ‘John van Zweden Woninginrichting’. En er is meer nieuws te melden: John van Zweden geeft na 41 jaar het stokje over aan zijn zoon en schoondochter.

John van Zweden Woninginrichting oud‘Op 28 januari 1958 is Verfhandel J. van Zweden & Zoon opgericht. In de tussentijd is er veel gebeurd en heel veel veranderd. Wat ooit als klein verfwinkeltje begon, is later uitgebreid met behang door de vader en moeder van de trotse John van Zweden.

John: “De winkel is in 1958 in de Paul Krugerlaan hier in Den Haag begonnen door mijn opa Jan. Mijn vader was de tweede generatie. Hij zei altijd tegen mij: je bent gemaakt en geboren in de winkel, John. Ik ben op mijn 16e in de winkel begonnen nadat bleek dat ik geen ster was op school. De ochtend nadat ik gezakt was, klopte mijn vader om zes uur in de ochtend op mijn deur en zei: opstaan, je gaat in Haarlem aan de slag bij de groothandel die ons levert. Hij had het al helemaal geregeld, omdat hij zag dat ik geen goede leerling was.”

John van Zweden: ”Op 28 januari 2000 is het kleine winkeltje verhuisd naar onze huidige locatie aan de Oude Haagweg. Omdat voornamelijk behang werd verkocht, werd de naam al snel omgedoopt tot ‘Behangparadijs John van Zweden’. Tegenwoordig is dat anders. Kay en Joelle – vierde generatie – staan nu aan het roer van het familiebedrijf en verkopen dus niet meer alleen verf en behang.”

Foto’s: Business Content Media B.V.