Karndean International Limited breidt haar activiteit op het Europese vasteland uit

Karndean International Ltd, een toonaangevend wereldmerk in luxe PVC vloeren, heeft de overname afgerond van mFLOR International B.V (MIBV), leverancier van luxe PVC vloeren op de Europese markt.

Het merk mFLOR staat zeer hoog aangeschreven in Europa, met name in Nederland, waar het bedrijf het hoofdkantoor heeft in het Gelderse Twello. Met deze overname wordt de Europese aanwezigheid van Karndean substantieel vergroot en creëert aanzienlijke kansen voor haar groeistrategie in belangrijke markten. mFLOR zal gaan opereren als een volledige dochteronderneming van Karndean International Ltd, naast het bestaande zusterbedrijf Designflooring International GmbH.

Eef Van Leusden, een van de drie aandeelhouders van MIBV, blijft als Algemeen Directeur van MIBV het bedrijf leiden zoals hij dat de afgelopen 25 jaar heeft gedaan. Over de overname zei Eef Van Leusden: “Het is een lange weg geweest. Voor ons als aandeelhouders van MIBV is het altijd heel belangrijk geweest dat de continuïteit van het bedrijf, van onze eigen mensen en voor onze klanten gewaarborgd blijft. Met deze overname geloof ik dat we dit, samen met Paul Barratt en Karndean International Ltd, hebben bereikt.”

Paul Barratt, Managing Director van Karndean: “Dit is een strategische overname van een sterk merk in een gebied waar we ons bereik al vele jaren willen vergroten. mFLOR staat zeer hoog aangeschreven en opereert in een deel van de markt waar we ons in het verleden niet op hebben gericht. Ik kijk er erg naar uit om samen te werken met Eef en de rest van het mFLOR-team om het merk verder te laten groeien.”

Homepage mFLOR

Homepage Karndean International Limited

Lees ook: https://www.vakbladmobilia.nl/actueelposts/headlam-en-dersimo-lanceren-nieuw-vloeren-merk-natural-life/