De nieuwste editie van Vakblad Mobilia, hét vakblad voor de Woninginrichter en interieurspecialist, ligt weer op de mat van onze abonnees. Wat is dit magazine, dat al 65 jaar bestaat, toch een heerlijk vakblad.

In ‘Stof tot nadenken’ kijken we nog 1x terug op IMM Koln. Naast meubelen zijn er op de IMM ook altijd veel fabrikanten van interieurtextiel en tapijten en meubelmerken met eigen kleden en/of stoffen. Op de beursvloer zorgden losse, creatieve presentaties overal voor inspiratie.

Ook delen we in een geweldig inspiratie artikel de op Heimtextil Frankfurt gespotte trends.

Steeds meer winkeliers en fabrikanten ontdekken de meerwaarde van een goede stylist. Dit is ook een van de belangrijkste doelstellingen van BNS Crisp, de Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten. Want styling is een vak, met segmenten zoals interieurstyling particulier en zakelijk, vastgoedstyling en groenstyling. Uit de brede achterban van BNS Crisp, portretteert Monique van Empel in elk nummer van Mobilia een stylist. Ditmaal staat Annemiek Nijland in de picture.

We blikken ook vooruit op Techtextil 2024, dat alweer voor de deur staat en u leest een reportage over de ‘Over de Vloer! Vakdagen.

Vakblad Mobilia is onmisbaar door en geroemd om haar trend presentaties. Ditmaal zetten wij de duurzame trends voor onze lezers op een rijtje. We namen een kijkje in ‘de groene wereld’ en selecteerden 13 vloeren, stoffen en wandafwerkingen die met recht goed, beter en best genoemd mogen worden. Ontwerpen met minimale impact én maximale looks.

Verder leest u boeiende columns uit de praktijk opgetekend door o.a Ine Stultjens van Deli Home en Sagitha Tobé van Brinker.

Op de schitterende voorplaat sieren beelden van Dégradé uit de Eclectic-collectie en Poolside van Bretz.