De negenenvijftigste editie van de Salone del Mobile 2021 vindt definitief plaats, van 5 tot en met 10 september. Volgens de organisatie wordt het een geheel nieuw, innovatief, iconisch en uniek evenement, gericht op het promoten van de nieuwste producten, technologieën en projecten van de exposanten.

Er was eerder twijfel ontstaan of de Salone del Mobile 2021 wel doorgang zou vinden, onder meer nadat Claudio Luti – president van de Salone Internazionale del Mobile – vorige week was teruggetreden, omdat hij volgens de Italiaanse pers vreesde dat er te weinig exposanten en (internationale) bezoekers zouden komen. Na constructief intern debat en veel planning in de afgelopen weken, afgesloten met algemene instemming en een unanieme stemming – is nu besloten dat de deuren van de Salone in Rho Fiera Milano op 5 september zeker open zullen gaan.

Nieuw digitaal platform

Op de Salone, die open staat voor internationale en Italiaanse bedrijven, zullen producten en noviteiten uit de afgelopen 18 maanden worden gepresenteerd en verschillende thematische events worden georganiseerd, in samenhang met een geheel nieuw digitaal platform dat binnenkort zal worden onthuld. Op de beursvloer zelf zullen alle richtlijnen en verordeningen met betrekking tot preventie en veiligheid in acht worden genomen en nageleefd.

Innovatieve Salone del Mobile 2021

Gianfranco Marinelli, voorzitter van FLA Eventi SpA: “Dankzij de steun van verschillende instellingen, in de eerste plaats van de president van Italië Sergio Mattarella, het voorzitterschap van de Raad van Ministers en de andere betrokken ministers, en de deelname, en de bereidheid van bedrijven om bij te dragen aan het succes van het evenement, ben ik ervan overtuigd dat we in staat zullen zijn om een innovatieve Salone te organiseren die internationale aandacht en kwaliteit zal trekken.” Al eerder werd bekend dat ook de Fuorisalone – de verzamelnaam van de talloze presentaties in de stad Milaan zelf – doorgang zullen vinden; deze week nog kondigde Masterly, The Dutch in Milano aan dat het evenement van 5 tot en met 10 september weer zal plaatsvinden in het Palazzo Francesco Turati.

www.salonemilano.it/en